Најуспешнији ђаци смеше се с билборда

Билборди на којима су ученици и ученички тимови с територије града Новог Сада који су у школској 2014/2015. години остварили најзначајније успехе на републичким и међународним

 такмичењима у науци и уметности постављени су почетком недеље на 14 локација у граду. Акција је део пројекта „Учим + Знам = Вредим”, који има за циљ промоцију најуспешијих основношколаца и средњошколаца.

Пројекат је реализовало новосадско Удружење за промоцију друштвене одговорности, уз подршку Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој и Града Новог Сада. Акција је трајала од априла до септембра ове године у сарадњи с градским основим и средњим школама, које су кандидовале своје најбоље ђаке. Пријављено је више од 60 ученика, а стручни жири је изабрао најбоље од најбољих, који су истакнути на поменутим билбордима.

„У годинама континуиране девалвације друштвених вредности и узора, група људи окупљених око Удружења за промоцију друштвене одговорности покушала је да, уз несебичну помоћ бројних појединаца, предузећа, установа и институција, понуди Новосађанима и гостима нашег града једну другачију слику и праве узоре, а самим тим и да се захвали тим младим људма на успеху који су остврили јер на такмичењима нису представљали само себе већ и своју школу и град”, наводи се у образложењу Удружења за промоцију друштвене одговорности.

Како се истиче,ти млади људи представљају велику друштвену вредност и желимо да им укажемо пажњу и подстакнемо их да и надаље унапређују себе, своје знање и способности и наставе да остварују успехе на научним, уметничким и спортским пољима, представљајући Нови Сад на најлепши могући начин”.

Д. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести