Фудбал-вести: Љајић би волео да остане у Интеру

Фудбалер Интера Адем Љајић рекао је да је још увек рано говорити о могућности да његов тим освоји Скудето, као и да када је долазио у Милано није ни слутио да ће се борити за прво прво место.

Љајић је у августу стигао у Интер на једногодишњу позајмицу из Роме, са опцијом откупа уговора на крају сезоне.

"По природи не волим да гледам далеко у будућност. Претходне две године у Роми смо увек мислили да је право време да освојимо Скудето, али никада нисмо успевали јер смо налетели на много јачи Јувентус. Када сам стигао у Интер нисам ни слутио да ћемо бити на врху табеле после 13 утакмица", рекао је српски репрезентативац за Тутоспорт.

Он је нагласио да многи имају критике на рачун игре Интера, али и нагласио да тим тек покаже праву снагу.

"Много људи прича али ми смо на челу табеле. Победили смо у многим мечевима и потписао бих да до краја првенства у свим утакмицама побеђујемо са 1:0. Говоре да играмо лоше, а ипак смо први на табели. Замислите шта ће бити када кренемо да играмо боље".

Љајић је додао да има одличан однос са тренером Робертом Манћинијем, као и да би волео да остане у Интеру и након истека позајмице са Ромом.

"Манћини је био одличан нападач, зна наше потребе и свима даје шансу коју заслужују. Хоћу ли остати у Интеру? Када се сезона заврши донећемо одлуку заједно, а моја једина брига је да играм што боље и дам максимум за дрес који носим. Јасно је да бих волео да ме Интер откупи, али тренутно само желим да играм", закључио је везиста Интера.

Интер је тренутно на првом месту Серије А са 30 освојених бодова, два више од Наполија и Фиорентине, а наредну утакмицу одиграће у понедељак, када ће гостовати управо Наполију од 21.00 сати.

Варан паузира због повреде бутног мишића
Фудбалер Реал Мадрида Рафаел Варан повредио је мишић десне ноге на утакмици Лиге шампиона против Шахтјора и одсуствоваће одређени период ван терена, потврдио је данас шпански клуб.

Француски фудбалер је због повреде морао да заврши меч већ у 31. минуту, који је његов тим славио је у Украјини резултатом (4:3).

Још увек је неизвесно колико ће Варан одсуствовати са терена, а како се наводи клуб ће наставити са даљим испитивањима о озбиљности повреде.

Варан је ове сезоне одиграо 17 утакмица у свим такмичењима за краљевски клуб.

Фудбалери Реал Мадрида наредни меч у Примери играју против Еибара у гостима у недељу од 16.00 сати.

Михајловић: Да наставимо у овом ритму и одемо у ЛШ
Тренер Милана Синиша Михајловић верује да "росонери" имају квалитет да заврше међу прва три места у Серији и касније се врате у Лигу шампиона.

"После утакмице против Наполија освајали смо у просеку два бода по мечу. Убеђен сам да можемо да наставимо у овом ритму и на крају дођемо до места које води у Лигу шампиона. После завршетка првог дела сезоне, очекују нас директни дуели са конкрентима за висок пласман и сигуран сам да можемо да будемо успешни", рекао је Михајловић на конференцији за медије уочи сутрашњег меча са Сампдоријом у Серији А.

Темпераментни српски тренер одбацио је наводе да екипа има недостатак карактера.

"Не могу ствари изенада да се окрену. Променили смо много играча, стил игре и још се прилагођавамо на све. Увек губимо када примимо први гол? То није проблем карактера. Можемо да када први примимо гол преокренемо резултат, али у неким мечевима нисмо имали среће", закључио је бивши селектор Србије.

Фудбалери Милана налазе се на седмом месту на табели италијанског шампионата са 20 бодова, чак осам мање од трећепласиране Фиорентине.

УЕФА: Украјинци поново кажњени због расизма
Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је репрезентацију Украјине један меч пред празним трибинама због расистичких повика на мечу са Сспанијом у квалификацијама за првенство Европе, јавља агенција АП.

Поред суспензије, због расистичког понашања навијача и употребе ласера Украјинци ће морати да плате 97.000 евра.

Фудбалери Украјине биће без подршке навијача на отварању квалификација за Светско првенство против Исланда 5. септембра наредне године.

УЕФА је у среду из истих разлога казнила шампиона Украјине Динамо из Кијева са утакмицом без гледалаца у Лиги шампиона и 100.000 евра.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести