Политичке странке: СНС и ДС: Рат саопштењима због „Железаре”

СНС је данас саопштио да ДС-у није довољно што је у време њихове владавине, док су се богатили а читаве породице гладовале због њихове пљачкашке политике,
stranke, ilustracija
Foto: Илустрација

више од пола милиона људи из приватног сектора остало без посла и што су радници брутално избачени на улицу, а сада им смета то што у „Железари Смедерево” ради 5.000 људи, који редовно примају плату и који могу да хране своје породице.

„Српска напредна странка згрожена је политиком мржње Демократске странке према свему што Александар Вучић и Влада Србије раде да би од Србије направили економски јаку и модерну државу, да би сачували радна места и отворили нова, а у најмању руку лицемерно је да они који су оставили празну ’Железару’, која није радила, данас критикују Вучића јер је он учинио све да ти радници могу да раде, да примају плату и да хране своје породице”, наводи се у саопштењу.

СНС у саопштењу додаје да разуме да функционери ДС-а мрзе Александра Вучића „јер не могу више да краду као што су радили до 2012. године, и што је Бојан Пајтић у паници јер се ближи дан када ни он неће моћи више да пљачка грађане Војводине, али скандалозно је да им смета то што је Смедерево данас жив град, и што породице радника ’Железаре’ нису гладне”.
Демократска странка поставила је претходно јуче питање шта се десило с ранијим најавама да ће „Железара Смедерево” шест месеци након постављања новог менаџмента почети да послује профитабилно и да ли су тачни подаци да је „Железари” дато око 180 милиона евра преко Фонда за развој или на друге начине.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, последња изјава извршног директора менаџерског тима „ХПК инжењеринга” да „Железара Смедерево” 2015. године није остварила профит потврђује да се ради „лажном обећању” премијера Александра Вучића.

Директор „Железаре Смедерево” Петер Камараш изјавио је у четвртак да та железара у 2015. години није остварила профит, али је истакао да ниједна компанија у свету која се бави том делатношћу нема профит због ниске цене челика на светском тржишту.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести