Позив на Такмичење за најбољу технолошку иновацију

Такмичење за најбољу технолошку иновацију је пројекат Министарства просвете, науке и технолошког развоја које реализује Факултет техничких наука из Новог Сада и Технолошко металуршки факултет из Београда,

уз подршку Привредне коморе Србије и РТС. Право учешћа имају тимови састављени од три члана, који могу бити физичка или правна лица. Пријављени тимови могу поднети максимално две пријаве за учешће на такмичењу. Конкурс је отворен до 4. маја.

По речима Владимира Никића с Факултета техничких наука у Новом Саду почетни наградни фонд је 4,5 милиона динара, а биће расподељен између такмичара са најбољим иновацијама. Наградни фонд за најбољу иновацију већи је него претходне године који је износио 1,1 милион динара. На ово такмичење су позване да учествују локалне самоуправе, али и сви заинтересовани. - каже Никић.

Иновација треба да буде заснована на истраживању и развоју, али и да оригиналност буде тржишно примењива. Мора бити потпуно нов или значајно измењен постојећи производ, услуга, процес или софтвер. Више информација може се наћи на сајту inovacija.org.

М. Ст.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести