Олујни ветар рушио и дрвеће

БЕЧЕЈ: Црни облак не само да се надвио над Бечејом касно по подне последњег овогодишњег јунског понедељка, него се и сручио над највећим потиским градом.

Срећа у насрећи да није било града, као десетак дана раније, али је пало преко 70 литара кише по квадратном метру. Олујни ветар је допринео незапамћеном амбијенту, па су летели црепови с кровова, падало дрвеће, канали атмосферске канализације нису могли да прихвате сву воду, па су коловози једно време личили на реке.

Захваљујући правовременој интервенцији радника Водоканала, ДТД Средња Бачка, Еко воде, Комуналца, Потисја, ватрогасаца и самих Бечејаца, први удар је ублажен. Радило се током читаве ноћи и уторак је освануо као да је пала само већа киша. Повређених, незванично, нема, а материјална штета се утврђује. Дојучерашњи председник општине мр Вук Радојевић посетио је са сарадницима исте вечери критична места. -  Ангажовали смо све расположиве ресурсе да би поједине критичне тачке ставили под контролу -  рекао је мр Радојевић. -  Људство и механизација уклањали су из канала поломљено грање и дрвеће, које је спречавало нормалан оток воде и представљало опасност. Комуналци су рано у јутарњим сатима расчистили терен и саобраћајна комуникација је на Видовдан била нормална, а сада се активност усмерила на испумпавање вода из појединих канала и подрума.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести