Србија протерује вође которских кланова?

Новосадска полиција упозорила је чланове которских нарко-кланова да морају напустити Србију и да ће наредних дана добити и решења о забрани поновног уласка на неодређено време.

Након што буде отпуштен с лечења, Србију ће морати да напусти и Слободан Кашћелан, као и његов телохранитељ Владан Вучковић, пише јуче подгорички “Дан”.

-  Полиција има информације да се на територији Србије налазе и браћа Јован и Игор Вукотић, као и још пет припадника „шкаљарског клана”. Уколико буду лоцирани, биће депортовани у Црну Гору - потврђено је „Дану” из МУП-а Србије.

Инспектори криминалистичке полиције чекају и обдукциони налаз за Горана Дучића, телохранитеља Јовице Вукотића, како би утврдили да ли се ради о убиству. Полиција сумња да блиски сарадници Слободана Кашћелана имају везе с обрачуном у Новом Саду у којем је страдао Дучић а да је рањавање вође которског клана наставак тог сукоба.

Како би спречили даљу екслацију сукоба у том граду, одлучили су да им откажу гостопримство. Одлука о депортацији и забрани уласка у Србију важиће за сва лица која се у полицијским евиденцијама воде као безбедносно интересантна.

На овај потез српска полиција се одлучила након неколико обрачуна црногорских кланова у последњих неколико дана. Ватрени обрачуни и сумњива смрт шефа обезбеђења наводног вође “шкаљарског клана” били су јасан знак полицији Србије да се рат “которских кланова” наставља у тој држави. Сукоб супротстављених криминалних група у последње две године однео је неколико живота, а последњих месеци се наставио кроз бројне ватрене обрачуне, срећом без страдалих.

У недељу су у Новом Саду, у вечерњим сатима, рањени Кашћелан и Вучковић. Њих су засад неидентификовани нападачи пратили мотором. Они су из аутоматске пушке испалили на десетине хитаца у „ауди” у којем су били Кашћелан и његов тјелохранитељ. Од око 15 испаљених хитаца, погодила су их три, наносећи им повреде које нису опасне по живот. Кашћелану је хитац прошао поред срца, а Вучковић је рањен у кук и ногу.

С. Х. Д.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести