Ухапшен након опсаде

Након драме која је трајала готово 24 сата, јуче по подне полиција је ухапсила Александра С. (44), осумњиченог да је учествовао у пуцњави

која се догодила у чертвртак увече у Гандијевој улици на Новом Београду, након чега је утрчао у једну зграду коју је полиција држала под опсадом око 18 сати.

Полиција је потврдила да је у стамбеној згради у Улици Јурија Гагарина 241 ухапсила особу за коју се сумња да је учествовала у догађају на Новом Београду, у којем је испаљено више хитаца из ватреног оружја и том приликом оштећена два возила. У саопштењу МУП-а се наводи да током полицијске акције ниједно лице није повређено, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић честитао је свим припадницима полиције који су учествовали у акцији на професионалном раду и одговорности коју су показали обављајући своју дужност.

Подсећамо, полиција је након пуцњаве у Гандијевој улици, врло брзо блокирала цео кварт, а станари у Јурија Гагарина 241 су полицији потврдили да је у њихову зграду утрчао мушкарац наоружан пиштољем. Полиција је опколила зграду и сатима покушавала да нађе осумњиченог, претражујући спратове и станове, али није успевали у томе. Јуче по подне у једном тренутку су се полицијске снаге разишле око зграде као да су одустале од даље потраге. Истовремено су се око зграде распоредили инспектори у цивилу, који су дочекали осумњиченог који је вероватно помислио да је опасност прошла па је покушао да побегне из зграде.

Александар С. се терети да је у четвртак увече у Гандијевој улици из црног аутомобила „бе-ем-ве” почео насумично да пуца из пиштоља и да је том прилико својим возилом оштетио неколико паркираних аутомобила. Њему је, по свему судећи, након стотинак метара аутомобил стао због проблема с точком, након чега је утрчао у зграду број 241.

По незваничним информацијама, полиција је у б-ем-веу” пронашла два пиштоља, а осим тога, Александар С. им је одраније познат јер је, наводно, одлежао пет година због пљачке. Он се наводно пре неколико дана вратио у Србију из Бразила, али полиција још увек није саопштила детаље и мотиве пуцњаве која је узнемирила цео крај. По једној верзији, Александра су пресрели нападачи који су запуцали на њега па им је он узвратио, док је по другој он насумично запуцао из за сада непознатих разлога.

Након хапшења Александра С., полиција је кренула да проверава станаре зграде у којој се крио због сумње да му је неко помагао у скривању, обзиром да су полицајци током опсаде прегледали све станове. Неки од комшија из овог краја су рекли а је врло могуће да му је неко помогао да се сакрије јер је управо тај улаз некада био познат по штековима нарко-дилера који су буквално заузели два спрата.
Е. Д.

Током хапшења дозивао полицију
Док су инспектори хапсили Александра С. оборивши га на травњаку испред зграде, он је почео да дозива полицију. Чак и када су му ставили лисице на руке и кренули да га спроводе до полицијског аутомобила, он је наставио да виче „Полиција, полиција”, што су снимиле и телевизијске камере па је снимак врло брзо постао хит на интернету.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести