Плажа ће бити отворена мада је Дунав хладан

Мада је завршена 105. купалишна сезона на Штранду, капије најлепше плаже на Дунаву биће отворене, али мало краће него током лета: главна капија биће отворена

од 8 до 22 часа, а улаз испод Моста слободе од 8 до 19 сати. Локали ће наставити да раде од 8 до 22 часа, док ће закупци кабина, као и до сада, моћи несметано да их користе током целе календарске године.

– Ове сезоне продато је 340.000 дневних улазница – каже саветник директора за медије у ЈКП „Градско зеленило“ Иван Ножинић. – С обзиром на то да се током сезоне карте после 19 сати не наплаћују, да закупци кабина имају право на две, односно четири бесплатне улазнице, да деца до седам година не плаћају улаз и да је понедељком, због хуманитарне акције „Хумани понедељак“ улаз на купалиште бесплатан, реалан број посетилаца је два-три пута већи. И ове године смо се трудили да разноврсним програмима привучемо пажњу посетилаца свих генерација и образовних структура. Одржан је „Беер гарден фест“, Међународни турнир у рукомету на песку, изузетно квалитетно такмичење у уличном баскету, део програма „Дана Бразила“, концерти класичне музике у оквиру програма „Дунавска соната“, државно првенство мажореткиња, 30. јубиларни турнир у тенису главом, фестивал музике и фолклора „Зов равнице“, Дечја олимпијада, обележен је Међународни дан младих. И ове године „Егзитов“ камп био је смештен на Шпицу и све је протекло без иједног инцидента, тако да су гости нашег града отпутовали задовољни и пуни позитивних утисака.

Понедељком је улаз на плажу био бесплатан, истиче Ножинић, и подсећа на то да су новчани прилози које су грађани убацивали у кутије поред улаза на плажу били намењени у хуманитарне сврхе, за лечење деце оболеле од тешких и ретких болести.

– Током три сезоне, колико траје ова акција, с 5,3 милиона динара помогли смо лечење 32 особе, од тога  28 деце – наглашава Ножинић.

Спасилачка служба, коју чине момци из Удружења спасилаца на води Војводине, наводи саветник за медије директора „Зеленила“, и ове сезоне је професионално одрадила свој посао, тако да већ 12 година узастопно на Штранду није забележен ниједан случај дављења са смртним исходом, што је  најважније.

З. Д.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести