МУП запленио око 600 тона шверцованог дизела

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Пореском полицијом, открили су и запленили око 600 тона дизел-горива без неопходне пратеће

документације, чија се вредност процењује на око 85 милиона динара.
Гориво је пронађено у просторијама предузећа са седиштем на подручју Београда, регистрованог за промет нафтним дериватима.
"Током акције, припадници полиције су и у нерегистрованом складишту, на обали Дунава код Смедерева, у једној од хала бивше "Старе железаре“, открили пет резервоара укупног капацитета 1.200.000 тона, три моторне пумпе и цевовод за претакање горива, који од хале води до саме обале Дунава",стоји у саопштењу МУП.

У просторијама предузећа нађено је и 983.000 динара, за који се сумња да потиче од нелегалне продаје горива.
У сарадњи са Тржишном инспекцијом, извршена је анализа горива, којом је утврђено да се ради о евро-дизелу страног порекла, за који се сумња да потиче са неког од страних бродова који саобраћају Дунавом, јер у гориву нису детектовани квалитативни маркери које мора да садржи гориво на тржишту Србије, саопштава МУП.

По одобрењу Основног јавног тужилаштва у Смедереву, ухапшена је Ј. Б. (41) из Смедерева, одговорно лице предузећа и њој је одређено полицијско задржавање, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела пореска утаја, неовлашћени промет акцизних производа и неовлашћено складиштење акцизних производа.

(Танјуг)

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести