Коридори наљутили Илића, Филиповска напустила Нову Србију

Лидер Нове Србије Велимир Илић најавио је раскид сарадње са СНС-ом, незадовољан тиме што није добио, како тврди, обећано место у ЈП „Коридори Србије”.

Бивши директор „Коридора” Дмитар Ђуровић изјавио је да би Илић „требало да води рачуна о свом лоповлуку, а не да се бави лажима”, и додао да му је драго што председник Нове Србије није добио прилику да води једну тако озбиљну и успешну фирму. Из Покрета социјалиста, који је део владајуће коалиције, поручују да  никада нису мењали страну, а да Велимир Илић јесте.

– Једном досовац, увек досовац – закључио је шеф клуба ПС-а у парламенту Ђорђе Комленски.

Као реакција на Илићев став уследила је неопозива оставка на чланство у НС-у досадашње потпредседнице и портпаролке Дубравке Филиповски. Након тога, из Нове Србије од ње су затражили да врати посланички мандат и тиме „покаже моралну одговорност”.

Илић је у изјави за медије рекао да му је премијер Александар Вучић обећао још пре седам месеци да ће водити „Коридоре Србије”.

– Договорили смо се да због тога не будем посланик. Од тада стално избегавају да ме пусте да уђем у „Коридоре” – тврди Илић, који је након прошлогодишњих избора изгубио министарско место.

Он је казао да није постављен на то директорско место, а да у „Коридорима” „цветају криминал и корупција” и да бивши директор „пегла рачуне и малверзације”. Наводећи да је СНС „прекршио договор” који су имали, Илић истиче да ће видети да ли ће његова странка убудуће бити у опозицији.

– Знам због чега се све ово дешава. За неколико дана све ћу обелоданити па нека народ суди. То је нешто велико. Мом стрпљењу је дошао крај – поручио је Илић.

С друге стране, Дубравка Филиповски као разлог оставке наводи „неслагање с политиком председника НС-а Велимира Илића”.

– У Новој Србији, чији сам дугогодишњи члан и функционер била, не видим могућност борбе за наставак политичких циљева за које сам се борила претходних година – саопштила је она.

Дубравка Филиповски је од 2004. била портпаролка странке, а годину касније је постала потпредседница. Након избора 2012. је изабрана за народну посланицу у Народној скупштини, а мандат јој је потврђен и после избора 2014. и 2016. године. Након њеног одласка, Нова Србија у парламенту има посланички клуб од пет посланика.

Дмитар Ђуровић је у писаној изјави медијима рекао да је Илић у време док је био министар грађевинарства на име различитих пројеката који се финансирају из буyета највише новца дао – свом рођеном брату – и подсетио на то да је Илић својевремено рекао да толерише „крадуцкање”.

С. Ст.

 

Парламент, Чачак...

Поједини посланици Нове Србије у више наврата у парламенту нису гласали за Владине предлоге. Крајем прошле године тврдили су да нико из странке није добио позив за свечано отварање деониоце ауто-пута од Љига до Прељине.

Нова Србија је на парламентарне изборе који су одржани у априлу прошле године изашла на листи „Србија побеђује – Александар Вучић”. После  20 година власти у Чачку, отишла је после априлских избора у опозицију и није учествовала у формирању нове локалне власти, коју сада води СНС.

 

ПС: Није намирен и напојен

Шеф посланичког клуба Покрета социјалиста Ђорђе Комленски је подсетио на то да Велимир Илић није имао примедби ни на Српску напредну странку ни на Покрет социјалиста док је седео у Влади Србије.

– Када није намирен и напојен, одмах је и незадовољан – оценио је Комленски. – Једине муве о којима Велимир Илић треба да прича јесу винске мушице, с којима се, судећи по изјавама, често и радо дружи.

Из ПС-а поручују да су саборац СНС-а и да ће наставити да се заједно боре за Србију бољу него што је била она у којој је владао ДОС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести