Окрећемо се трци за плеј-оф

У војвођанском дербију, барем што се игре Спартака тиче, далеко најбољи и најконкретнији појединац био је Огњен Мудрински. Снажни нападач, који је до уласка Владимира Торбице

носио и капитенски траку, био је константна опасност по одбрану Војводине, а у 57. минуту постигао је једини погодак за свој тим. На његову жалост, то је било довољно да се само за два минута продужи каква-таква неизвесност, али је онда Малбашић практично решио питање победника.

- Иако резултатски победа Војводине делује убедљиво, то није права слика онога што се на терену догађало - рекао је Мудрински, дете Војводине, а касније играч Хајдука из Куле, Јагодине, Црвене звезде, немачког Гројтен Фирта, швајцарског Арауа и сада вођа навале Спартака ЖК. - Међутим, Новосађани су постигли четири гола и спортски им треба честитати на победи.  Од четири, два гола никако нисмо смели да примимо, али треба нагласити и то да нас је први гол Мелега пресекао у игри. Јесмо, додуше, имали више од игре после њега, али наше шансе нисмо искористили.

У наставку је поново Воша прва затресла нашу мрежу, ја сам погодио потом мрежу Роцкова, а погодак Малбашића, мало после тога, донео је одлуку о победнику.Обојице тренера , Драгана Ивановића и Андреја Чернишова, сматрају да је пресудио већи индивидуални квалитет играча Војводине.
- Мелег, Палочевић и Малбашић су играчи који доносе превагу и праве разлику, не само у овој утакмици, већ и много дуже време и са свим ривалима. Пријатно ме је изненадио млади голман Емил Роцков, ког памтим још док сам био омладинац, као веома талентованог дечака. Скинуо нам је неколико добро изведених слободних удараца и показао да је израстао у веома доброг чувара мреже.

Зимус је било речи да би Мудрински могао да се врати у Нови Сад.
- Нисам пуно размишљао о повратку, иако сам чуо да Воша жели да поново заиграм у њеном дресу. Нисам желео да се тиме оптерећујем, јер сам играч Спартака под уговором и једини циљ ми је био да се што боље припремим за пролеће. Нисам био ни додатно мотивисан у дуелу с црвено-белима из Новог Сада, једино сам настојао да својом игром и головима, који су ми у опису посла, допринесем да мој тим оствари што бољи резултат.
Спартака ЖК водиће  борбу за пласман у плеј-оф.

- Неће нам бити лако, то је сигурно. Доста екипа се појачало, вратили су се из иностранства неки искуснији играчи и практично ће три или четири тима конкурисати за осмо место које води у доигравање за титулу. Учинићемо све што је у нашој моћи да Спартак буде међу њима, а сигурно је да нам у тој борби много недостаје искусни Анђић, који се повредио. Морамо да заборавимо дуел с Војводином, консолидујемо се и окренемо важној утакмици у Ивањици - казао је Огњен Мудрински.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести