Добри пројекти повлаче нова улагања

ЗРЕЊАНИН: Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић посетио је Зрењанин. За министра је градоначелник Чедомир Јањић, са сарадницима,

приредио пријем у Градској кући, а затим су заједно обишли Завод за заштиту споменика културе, у чије здање је министарство уложило средства за обнову и опремање.

- Град може да очекује даљи наставак успешне сарадње и подршку из Министарства културе и информисања. Зрењанин је, прошле године, на основу добрих пројеката добио 24 милиона из нашег министарства. Посетили смо и зграду Завода за заштиту споменика културе, који је такође у последње три године добио значајна средства за реконструкцију објекта.

Задовољни смо сарадњом са зрењанинским установама културе, ово је град са богатом културном традицијом и значајним установама и ми ћемо наставити да их помажемо и кроз инфраструктуру и инвестиције и програмски сектор – најавио је министар Вукосављевић, који је нагласио да ће и у овој години за пројекте „Градови у фокусу“ ресорно министарство издвојити око 150 милиона динара, позивајући локалне самоуправе да конкуришу са квалитетним пројектима.

Градоначелник Јањић исказао је задовољство што је са са министром договорен наставак успешне сарадње.- Информисали смо министра шта све радимо у Зрењанину и какве смо пројекте урадили у претходном периоду. Искористио сам прилику и да се похвалим колико Град издваја за функционисање установа културе и уопште за културу, и да је то неких 8,43 процента укупног буџета, чиме мало који град у Србији може да се дичи – истакао је градоначелник Јањић у обраћању медијима.

Он је нагласио да је и за текућу годину спремљено неколико квалитетних пројеката у области културе, са којима ће конкурисати на републичким и покрајинским јавним позивима.- Радимо и неколико пројеката прекограничне сарадње са партнерима из Румуније и Мађарске и веома брзо, кренућемо са реализацијом пројекта „Градови у фокусу“ за који су средства обезбеђена баш из Министарства културе. Биће саниран део позоришне зграде и Народног музеја, а Зрењанинци ће веома брзо имати прилике да виде ефекте тих пројеката – најавио је Јањић.

Током посете министар је у пратњи домаћина обишао и Народно позориште „Тоша Јовановић” и Народни музеј, где се упознао са радом ових установа.  

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести