Живковић: Нећемо се обрукати у Лондону

Фудбалери Партизана четвртак увече против Тотенхема имају прилику да поправе утисак из последње три утакмице Лиге Европе. Црно-бели су у првом мечу играли 0:0 и надају се да добру партију из Београда

могу да понове у Лондону, али знају да ће то бити јако тешко. Енглези ће победом желети да овере пласман у наредну фазу и да покажу да су имали лош дан у првом мечу, што ће бити одговорност више на нашем представнику да им то не дозволи. Уз то, црно-бели ће играти без тројице врло важних играча, од раније повређених Вулићевића и Брашанца и одскора Дринчића. Без сумње, то је велики хендикеп за наш тим.

- Штета што овакву утакмицу не играмо у најјачем саставу, били бисмо много конкурентнији ривал. Играмо на стадиону у Енглеској, у амбијенту из снова и са комплетним тимом били бисмо на европском нивоу. Но,немамо времена за жаљење, ко буде играо мораће дати све од себе јер наступиће у колевци фудбала. Енглеска публика је врло захтевна и ми морамо испунити критеријуме које она тражи. Желимо да будемо део фудбалског спектакла и верујем да ћемо у томе успети – каже једна од узданица Партизанове екипе Андрија Живковић.

Без обзира на то што Партизан нема шанси за пласман у наредну рунду, крилни нападач истиче да је ова утакмица врло важна.
- Евентуални добар резултат додатно би нас мотивисао пред завршне борбе у јесењој полусезони. Желимо да добијемо све утакмице до краја, а то можемо само ако у свакој дамо све од себе. Не дај боже, катасторофом у Лондону бисмо све то пореметили и због тога је врло важно како ћемо завршити реванш са Тотенхемом.
Партизан је у досадашње четири утакмице у Лиги Европе постигао само један гол, Живковић у Лондону види прилику да се бар тај скор поправи.

- Енглези су показали на нашем стадиону да су рањиви у одбрани, што тада нисмо успели да искористимо, надам се да ћемо сада бити успешнији. Имамо на располагању најбољег центрафора нашег шампионата и верујем да нам то може бити велики адут. Верујем да ћемо играти на погодак више, чиме бисмо и  себе много растеретили, а самим тим и оставили добар утисак.

Посао неће бити лак, Енглези играју у форамцији која подразумева превласт на средини терена и сигурне лопте у нападу.
- Сигурно да ће бити тешко да се пробије њихов везни ред, али показалао се да дугим лоптама на робусног Шкулетића и вижљастог Лазовића можемо да угрозимо гол противника. Све зависи хоће ли Тотенхем остати веран свом препознатљивом моделу, па ћемо се тако и ми прилагођавати.
Тотенхем је после ремија са Партизаном подигао форму и у наредна три меча у Лиги Европе освојио седам бодова.

- Не бојимо се судбине Астераса, који је у Лондону демолиран са 5:1. Ми смо ту школу научили у Београду, против Бешикташа, и верујем да тако нешто поново нећемо себи дозволити. Сматрам да смо много квалитетнији од тог исхода и да ћемо одиграти борбену утакмицу у Лондону. Крајњи резултат ће бити много пријатнији, од оног против Турака, уверен сам у то Живковић сматра да Партизан може да испарира физички беспрекорно спремним Енглезима.

- Тај сегмент је много битан, показали смо у Истанбулу против врло дисциплинованог Бешикташа да то можемо. У Турској смо примили голове због грешке, а тврдње да смо кондиционо беспрекорни поткрпељу шансе које смо имали у самом финишу реванша са Турцима. Верујем да ћемо на физичком плану бити равноправи Тотенхему - верује  Живковић.

И. Лазаревић

Украјинац на центру

ЛОНДОН: Стадион Вајт харт лејн, капацитет: 36.284. Судија: Јевхен Арановскиј (Украјина). Почетак: 21.05 (РТС 1).
ТОТЕНХЕМ: Лорис, Фертонген, Дајер, Дејвис, Ламела, Дембеле, Ериксон, Мејсон, Солдадо, Кејн, Чирикес.
ПАРТИЗАН: Лукач, Стевановић, Волков, Ћирковић, Станковић, Б. Илић, Марковић, Грбић, Живковић, Лазовић, Шкулетић.

 

ТРЕНЕР ТОТЕНХЕМА МАУРИСИО ПОКЕТИНО НИЈЕ САОПШТИО ТИМ
Играће најспремнији

Фудбалери Тотенхема утакмицу с Партизаном дочекују у добром расположењу. У минулом колу Премијер лиге савладали са Хал са 2:1, иако су на полувремену губили. Тај резултат тренер Маурисио Покетино види као врло важан у наредним првенственим и европским утакмицама.

- Радује ме да смо показали нешто што карактерише велике тимове. Углавном до сада нисмо добијали утакмице када противник поведе, што је овога пута био случај. Надам се да то значи и промену менталитета играча. Биће много важно да у том стилу наставимо. Зато нам је много битан дуел са Партизаном. Желимо да валоризујемо подвиг из првенства и уђемо у победничку серију. Биће тешко, јер Партизан је талентован тим,но ако одиграмо на нашем нивоу, мислим да ћемо славити – очекује Маурисио  Покетино.

Стратег Тотенхема је избегао да одговори на питање хоће ли његова екипа играти у најјачем саставу.- И пред прву утакмицу сам рекао да ће наступити, у том тренутку, најспремнији играчи. Тиме нисам хтео да потценим Србе, већ да истакнем у колико тешким такмичењима се надмећемо. Имамо квалитетне играче и уколико не буду наступиле условно речено прве звезде, уверен сам да ће други играчи успети достојно да их замене.

Он је истакао да ће увреда коју су навијачи његове екипе доживели у Београду сигурно утицати на морал фудбалера.- Знам да су то урадили неодговорни појединци, Партизан се коректно понео после свега, али ми на неки начин морамо пружити задовољење нашим присталицама. Нећемо то радити тако што ћемо ломити Партизанове играче, већ добром игром и потезима, који ће нам на крају донети победу. Замолио бих и навијаче да све остане у спортским оквирима.

Покетино се осврнуо на кадровску ситуацију.- Радује добра форма Солдада, он је дуго био повређен. Сви играчи су у строју, осим Фација, који ће због картона морати да пропусти меч. Али, имамо праве замене, тако да проблема не би смело да буде – уверен је шеф струке Тотенхема.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести