Ривали се уздају у одбрану

Кошаркаши Црвене звезде имаће у четвртак у вече, у београдској Комбанк Арени, прилику да се реванширају екипи Нептунаса из литванског града Клаипеде, за пораз из првог круга такмичења у Д групи Евролиге.

Прошлог месеца, да подсетимо,  Литванци су победили код куће резултатом 83:81, па српски тим сада жели да гостима узврати истом мером и направи велики корак ка наредној рунди. Црвено-бели су направили леп увод у ову утакмицу победом у АБА лиги над Цедевитом у Загребу, а меч-винер био је Словенац Јака Блажич, чији је кош донео тријумф Београђанима.

- Играма током ове сезоне, Нептунас је показао да с правом припада евролигашком друштву - рекао је у најави утакмице тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић. - Иако је литвански тим пред почетак сезоне проглашаван аутсајдером, остварио је три важне победе и фигурира као озбиљан претендент за пласман у Топ 16 фазу. Реч је о представнику чувене литванске школе кошарке, за коју су карактеристични одлични шутери. Управо због тога, вечерас ћемо морати да играмо веома агресивно у одбрани, а надам се да ће Комбанк арена поново бити попуњена и да ће наши сјајни навијачи наставити да нам пружају велику подршку.

Један од најбољих играча београдског тима у овој сезони свакако је крилни центар, капитен Лука Митровић. Овај Новосађанин потпуно је сазрео и од његових игара пуно тога зависи и у наступима Црвене звезде Телеком. Пред утакмицу с Нептунасом, Митровић је рекао:
- Пред нама је још једна веома тешка утакмица, јер ће дуел с Нептунасом то свакако бити.  Литванци имају исти скор као и ми, по три победе и пораза, па то даје посебну драж и важност нашем вечерашњем међусобном окршају. Настојаћемо да будемо агресивни у одбрани и да онемогућимо ривалу отворене шутеве за три поена. Надам се да ће то бити прави пут ка нашој новој победи, а очекујем да ће нас навијачи носити ка остварењу зацртаног циља.

Нептунас у Београд сигурно није дошао с белом заставом, већ и екипа из Литваније има планове како да изненади Црвену звезду Телеком. О томе је тренер ове екипе Казис Максвитис рекао:
- Црвено - бели имају два сјајна кошаркаша у својим редовима и ту мислим на центра Бобана Марјановића, као и на плејмејкера Маркуса Вилијамса, који је поставио нови евролигашки рекорд у прошлој утакмици с Галатасарајем, када је имао 17 асистенција.

Пуно очекујем од наше игре у одбрани и то од првог до поседњег минута. Утакмица са Звездом за нас је изузетно важна, јер победа би нас довела у одличну позицију када је у питању пласман у Топ 16 фазу. Наравно, свесни смо да ћемо имати ривала и на трибинама, јер је атмосфера у Београду увек сјајна и представља притисак за гостујуће екипе.

Дуел Црвена звезда Телеком - Нептунас игра се од 19 часова, уз ТВ пренос на каналу Спортклуб 1.

А. Предојевић

Четвртак
Група А
Реал - Уникс  (20.45).
Група Б
Макаби - ЦСКА  (20.05)
Алба - Уникаха  (20.15).
Група Ц
Фенербахче - Туров  (19.15).
Група Д
Ц. звезда - Нептунас  (19)
Лаборал К. - Олимпија. (20.45).

Петак
Група А
Нижњи - Жалгирис  (18)
Ефес - Сасари  (18.45)
Група Б
Цедевита - Лимож  (19.30)
Група Ц
Панатинаикос - Бајерн  (20) Барселона - Армани  (20.45).
Група Д
Валенсија - Галатасарај  (21)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести