Бабић не размишља о одласку

Прилично су живахна нагађања о томе ко би могао да оде или да дође у редове ФК Војводина током предстојећег зимског прелазног рока. Лазар Веселиновић већ је постао члан јужнокорејског Поханг Стилерса,

а за сада само гласине колају око могућих трансфера капитена Марка Полетановића, као и још млађих првотимаца Мијата Гаћиновића и Срђана Бабића. Извесно је да су ови практично још дечаци веома занимљиви на тржишту,с тим што конкретних вести о клубу у којем би могли да заиграју на пролеће још увек нема.

Последња, додуше непроверена информација тиче се Марка Полетановића, једног од предводника црвено-белих током минуле јесени. По њој, белгијски Генк вољан је да види овог везног фудбалера у својим редовима и придружи га Сергеју Милинковић-Савићу, који је летос из Војводине стигао у тај клуб. Покушали смо да ступимо у везу с Полетановићем, на многобројне позиве он није одговорио, тако да нешто конкретније нисмо успели да сазнамо.

Није тајна ни да је Срђан Бабић, 18-годишњи штопер, играч којег би радо у својим редовима видели неки клубови из западног дела Европе. Желећи да код њега проверимо шта се конкретније дешава, имали смо више успеха и ево шта је млади Бањалучанин рекао:

- Дане одмора проводим код куће, у Бањалуци, и сконцентрисан сам на то да положим возачки испит. Свакодневно имам обавезе на том пољу, а о фудбалу, најискреније, тренутно мање размишљам. Нико ме није звао, немам конкретних показатеља да ме неки клуб жели, а нема их, колико знам, ни мој менаyер.

Уколико би позив, ипак, стигао, јесте ли спремни да га прихватите и напустите редове новосадског клуба?

- Уколико бисмо понудом били задовољни и Војводина и ја, променио бих клуб. Међутим, поново желим да истакнем да сам у Новом Саду веома задовољан, да имам одличну минутажу и да играм, по оценама многих, веома добро. Уговор с црвено-белима веже ме до 2016. године и зато се не оптерећујем разно-разним причама да бих могао да одем већ ове зиме – јасан је Бабић.

У сличном тону размишља и омладински репрезентативац Мијат Гаћиновић.

- Задовољан сам у Војводини, осећам се одлично и играм стандардно. Новосадски клуб један је од набољих у Србији и ту чињеницу желим максимално да искористим. Неких прича о заинтересованости појединих клубова за мене има, али се њима не оптерећујем. Када и ако наиђе нека конкретна понуда изнећу свој став, али је важно да истакнем то да се о евентузалном одласку питамо и Војводина и ја - поручио је Гаћиновић.

За сада, што се могућих долазака тиче, једино је актуелна прича о могућем повратку Данијела Алексића у редове Војводине, али нико од челних људи новосадског клуба на ту тему није спреман да прича. Извесно је да обострана заинтересоваост постоји, али, уколико и дође до њих, тек предстоје разговори о условима под којима би некадашњи бисерни таленат прихватио да поново обуче дрес Воше.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести