Фудбал-вести: Кореја у финалу Азијског купа после 27 година

СИДНЕЈ: Фудбалска репрезентација Кореје први је финалиста Азијског купа који се одржава у Аустралији, пошто је савладала Ирак са 2:0 (1:0).

Стрелци су били Ли Јунг у 20. и  Ким Јунг у 50. минуту.

Корејци никада нису били шампиони Азије, а бориће се за титулу први пут после 27 година и шампионата у Катару 1988. године, када су у финалу после пенала поражени од Саудијске Арабије.

Селекција коју тренира чувени Немац Ули Штилике импресивно је дошла до саме завршнице - победама против Омана, Кувајта, Аустралије и Узбекистан без примљеног гола.

Ривал у финалу биће им победник сутрашњег меча између Уједињених Емирата и домаћина Аустралије.

Финале се игра 31. јануара у Сиднеју.

Трезеге нови амбасадор Јувентуса?
ТОРИНО: Франуско-аргентински фудбалер Давид Трезеге, који је јуче саопштио да завршава играчку каријеру, рекао је да ће убудуће бити ангажован као амбасадор Јувентуса.

Трезеге је током своје 22. годишње каријере освајао титуле шампиона Италије и Француске - са Јувентусом и са Монаком.
Он је за трофејни клуб из Торина наступао између 2000. и 2010. године и на 245 утакмица постигао је 149 голова.

Трезеге је такође био део репрезентације Француске која је освојила титулу првака света 1998. и шампиона Европе 2000.

Тридесетседмогодишњи Трезеге је последњи пут - до краја прошле године, играо за индијски Пуне сити, а прошле недеље је наговестио да ће завршити каријеру коју је започео 1993. у аргентинском Платенсеу, упркос понуди коју је добио од италијанскиог друголигаша Модене.

"Састаћу се у среду са челницима Јувентуса око евентуалног ангажмана. Требало би већ у фебруару да путујем са председником клуба Андреом Ањелијем у Јапан на пословни пут. Јувентус је тамо изузетно популаран и то ће бити прилика да се боље упознамо", рекао је Трезеге за француски "Л'Екип".

Реал жели Лапортеа
МАДРИД: Шпански фудбалски гигант Реал Мадрид заинтересован је да доведе младог 20-годишњег репрезентативца Француске и дефанзиваца Атлетика из Билбаоа Ајмерика Лапортеа, преноси данас Марка.

Лапорте ове сезоне игра стандардно за баскијски клуб, а према плану Мадриђана у његов трансфер био би укључен и прелазак Асијера Иљарамендија.

Интересовање за младог француског репрезентативца показали су  Манчестер Јунајтед, Арсенал, Бајерн и Барселона.

Реал је у зимском прелазном року већ анагажовао 16-годишњег Мартина Едегарда из Стромсгодсета и Бразилца Лукаса Силву из Крузеира.

Таиво прешао у Легију
ВАРШАВА: Некадашњи фудбалер Марсеја и Милана Нигеријац Таје Таиво потписао је уговор са Легијом, саопштено је данас на сајту шампиона Пољске.

Нигеријски дефанзивац дошао је у екипу чији дрес носи Србин Мирослав Радовић као слободан играч, након што је летос напустио турску Бурсу.

Таиво је током каријере наступао и за Квинс Парк Ренџерс и кијевски Динамо, док је за репрезентацију Нигерије забележио 53 наступа и постигао пет голова.

Легија се налази на првом месту на табели пољског шампионата, док ће у шеснаестини финала МЛИГЕ Европе играти против Ајакса.

Интер три недеље без Андреолија и Д'Амброзија
МИЛАНО: Фудбалери Интера Марко Андреоли и Данило Д'Амброзио одсуствоваће три недеље  са терена због повреда, потврдио је данас милански клуб.

Оба дефанзивца повредила су задњу ложу на јучерашњем мечу против Торина, који је Интер на Ђузепе Меаци изгубио са 1:0.
Двојац "нероазура" прескочиће мечеве у Серији А против Сасуола, Палерма, Аталанте и Каљарија, као и дуел против Наполија у Купу Италије.

Д'Амброзио је ове сезоне одиграо 11 утакмица у првенству, док Андреоли има шест наступа мање.

Интер се после 20. кола Серије А налази на деветом месту на табели са 26 бодова.

Роџерс: Надам се да ће Стариџ играти против Челсија
ЛИВЕРПУЛ: Фудбалер Ливерпула Данијел Стариџ могао би да се врати на терен сутра против Челсија у реванш утакмици полуфинала Лига купа, рекао је менаџер "црвених" Брендан Роџерс.

Стариџ није играо од августа прошле године због серије повреда, а недвано је због проблема са бутним мишићем био на рехаблитиацији у САД.

"Надам се да ће бити спреман. Тренирао је добро, посебно јуче и полако се враћа у нормалу. Сигурно нећемо ризиковати. Дуго је био одсутан и морамо да будемо сигурни да је максимално спреман", рекао је Роџерс на конференцији за медије.

Он се осврнуо на неочекивану елиминацију Челсија у четвртом колу ФА купа од трећелигаша Бредфорда - 4:2.

"Забележили су тежак резултат за викенд, али и даље су изванредан и опасан тим. Неће бити лако, супроставићемо им се без страха и наша вера је у нападу. Обе екипе имају велики мотив да дођу до финала на Вемблију", поручио је Роџерс.

Први меч између Ливерпула и Челсија завршен је нерешено 1:1, а реванш је сутра од 20.45 на стадиону Стамфорд Бриџ.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести