Напредњаци и лигаши воде Ириг

Стеван Казимировић из Српске напредне странке изабран је за новог председника иришке општине, а Владислав Илкић из Лиге социјалдемократа Војводине за новог председника Скупштине општине Ириг,

након што су смењени досадашњи председник општине Владимир Петровић, кадар Демократске странке, те Мирослав Ивановић из Јединствене Србије с места председника општинског парламента.

Тиме је, како је раније најављено, ДС остао без власти у општини, а нову иришку власт чине СНС, ЛСВ и СПС с 13 одборника од укупно 20, колико броји локални парламент. Гласовима нове одборничке већине Снежана Бурсаћ именована је за заменицу председника те сремске општине.

Нови председник општине Стеван Казимировић до јучерашње седнице као кадар ДС-а обављао је дужност заменика председника општине, али се прикључио напредњацима, као и већина одборника у локалном парламенту, па је локална власт демократа, који су на последњој седници у 2014. години имали подршку 16 одборника, сада сведена на седам одборника, а најбројнија одборничка гупа у иришком парламенту постала је СНС-ова, која на претпоследњој седници није имала ниједног представника у Скупштини.

Седница је, уместо у згради Скупштине општине, одржана у сали месне заједнице, а одборници ДС-а су на почетку тражили прекид заседања, жалећи се на кршење процедуре јер је заказани дневни ред допуњен предлозима одлуке за разрешење председника општине и именовање његовог заменика.
Ипак, већина од 13 одборника изгласала је ново општинско руководство, док су демократе најавиле да ће тражити поништавање одлука донетих на седници Скупштине општине Ириг због кршења процедуре.

А. С.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести