Све спремно за трку

Кружном ауто-трком Велика награда Новог Сада, која се одржава у недељу на стази Мишелук, отвара се шампионат Србије у аутомобилизму. Организатор трке, на којој ће наступити преко 80 такмичара

из Македоније, Црне Горе, БиХ и Србије распоређених у 11 класа у четири дивизије, је Спортски ауто мото картинг клуб 021, а покровитељ је Град Нови Сад.

Промоција трке одржана је данас на Тргу слободе у Новом Саду, а грађани су могли да се упознају са неколико учесника манифестације и тркачких аутомобила. У склопу промоције трке одржан је и “Јавни час безбедности у саобраћају”. Том приликом су ученици новосадских средњих школа, као и грађани имали прилику да чују колико је важно поштовање саобраћајних прописа, да се увере у штетност коришћења алкохола приликом учешћа у саобраћају, као и да и у тренажним симулаторима провере колико је битно коришћење сигурносног појаса приликом вожње аутомобила.

Немања Вукчевић, члан Градског већа задужен за саобраћај и путеве је истакао да је Град препознао значај ове манифестације, као и традицију дугу преко 30 година.
- Посебно нам је драго што је акценат стављен и на безбедност у саобраћају, јер нам је свима заједнички циљ превенција саобраћајних незгода и едукација младих. Важност безбедности у саобраћају је огромна. Статистички показатељи говоре да је ситуација у Новом Саду побољшана, што не значи да треба да одустанемо од свакодневног рада на подизању свести и на едукацији, посебно младих. Важан аспекат ове манифестације је и друштвена одговорност, па ће део средстава од наплаћених улазница бити усмерен у хуманитарне сврхе. Очекујем доста гледалаца на Мишелуку и верујем да ће трка проћи у најбољем реду - рекао је Вукчевић.

Марко Сандики, председник САМКК 021 захвалио се Граду без чије помоћи ова трка не би могла ни да се реализује.
- После пет година паузе, прошле године су трке враћене у Нови Сад. Настављамо богату традицију. Све је спремо за трку, постављена је сва сигурносна опрема на стазу и преостали су неки ситни детаљи који ће бити урађени. Пристигло нам је до сада неких 85 пријава, а наравно највише ће их бити у класама “Мали Н” и “Хибриди”, то су популарни “југићи” и ту се очекују и највеће борбе – рекао је Сандики и позвао суграђане да у што већем броју дођу на трку.

Зоран Алимпић из Агенције за безбедност саобраћаја је истакао да је поред промоције трке веома важна и промоција безбедности у саобраћају. Он је рекао и да је Агенција ове године ка локалним самоуправама усмерила сет активности како би указујући на најчешће узроке и оне радње које доводе до тежих последица смањила број страдања у саобраћају.

Данас су на програму квалификације од 12 часова, а трка стартује у недељу у исто време. Улазнице коштају 300 динара и могу се купити у објектима “Гигстикса”, коа и на стази на дан трке, док се улазнице за време тренинга неће наплаћивати.

Г. Маленовић

Дневник дели карте

Дневник ће и данас (субота) делити карте за трку. Четворо најбржих читалаца, који у 14 часова позову телефон спортске рубрике 021/4806 830, моћи ће сутра да уживају у трци на Мишелуку.

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести