Александру Адамовићу потребан новац за операцију

Александар Саша Адамовић (24) је пре пет година, пред матуру у средњој Електротехничкој школи „Михајло Пупин“, доживео саобраћајну незгоду на мотору, задобио озбиљне повреде

мозга и остао прикован за инвалидска колица. Операција у Русији, на московској Академији за неурологију, кошта до 27.000 евра, а како би што пре скупио неопходан новац, другари су одлучили да прискоче у помоћ организујући разне хуманитарне акције и концерте за Александра.

- Операција ће бити кад сакупимо новац, тако да не знам шта да очекујем – прича нам Сашина мама Татјана Ивезић Адамовић. – Постоје две опције. Једна трансплантација матичних ћелија, а друга уградња чипова, односно симулатора на мозгу.Да ли ће операција успети – нема гаранције. Када оде у болницу, треба да остане 21 дан јер је таква процедура.

- Од удеса је поломио и десну руку, а био је и у коми – наставља Татјана. – Саша је тренутно у Русанди јер немамо новца за лечење на другом месту.
Оснивач и председник невладине организације „Ретес“ Драган Обрадовић дошао је на идеју да помогне преко свог удружења у оквиру којег се иначе бави хуманитарним акцијама.

- Случајно сам на фејсбуку видео иницијативу за помоћ за операцију Александра и одлучио сам да се прикључим и покренем акцију путем медија, а и у преговорима сам са великим домаћим компанијама које би требало да донирају новац – каже Обрадовић којем се за детаљније информације може обратити путем мејла оффице­ретес.ин.рс.

Сашина породица покренула је низ хуманитарних журки како у Гајдобри,где живи,  тако и у Новом Саду. Надају се и помоћи преко Фондације Срегеја Ћетковића, као и хуманитарне фондације ватерполиста Александра Шапића „Нови Београд“, а у плану је хуманитарни концерт Сашиног омиљеног певача Џенана Лончаревића са још неким музичарима. Акцији су се прикључила и деца из ОШ „Алекса Шантић“ из Гајдобре, који за свог мештанина праве хуманитарну приредбу. Александру Адамовићу (Петра Драпшина 72, Гајдобра) се може помоћи и уплатом на рачун 325-9300701330885-90.

Л.Радловачки

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести