На распродаји фабрички комплекси, зграде, плацеви...

Јесен би требало да донесе расплет за многа војвођанска предузећа која ће се у септембру и октобру наћи на јавној продаји.

Огласи за продају непокретности неколико војвођанских предузећа већ су расписани, а да ли ће до истека рок бити купаца тек ће се видети.

Тако ће се на продаји наћи АД „Простор” у стечају из Темерина, за чију имовину је почетна цена 2.522.536,51 динар. За ту своту нуди се непокретност у Темерину, у оквиру које је пословна зграда површине 201 квадратни метар и помоћна зграда од 64 квадрата. Јавно надметање одржаће се 29. септембра у Агенцији за лиценцирање стечајних управника – Центар за стечај у Новом Саду.

За непокретну имовину предузећа „Солид Б. С.” д. о. о. у стечају из Бајмока купац треба да плати 673.543,51 динара. Ради се о згради индустрије коже и крзна површине 106 квадратних метара у Бајмоку. Јавно надметање је такође 29. септембра у 11 часова у Одељењу Агенције за лиценцирање стечајних управника у Новом Саду. За фабрички комплекс „8. октобра” у стечају из Бечеја купац треба да издвоји 52.233.653 динара. У тој цени је неколико зграда дрвне индустрије, индустрије намештаја и производње папира, као и неколико објеката исте намене, помоћне зграде, лимени магацин и две надстрешнице. Јавно надметање је истог дана као и за друга предузећа за које је расписан јавни позив, односно 29. септембра у 11 часова у Новом Саду.

Стечајни управник Фабрике акумулатора Сомбор огласио је продају тог предузећа по почетној цени од 12,5 милиона евра. Фабрика ће бити продата као правно лице, што, осим објеката и опреме, подразумева и жигове и друга интелектуална права. Вредност предузећа процењена је на 25.000.000 евра, али је почетна цена на јавном надметању упола мања –12.510.000 евра, а депозит за учешће у јавном надметању је 20 одсто од процењене вредности. Крајњи рок за уплату депозита је 14. октобар, а јавно надметање биће одржано 21. октобра у 12 сати у Фабрици акумулатора Сомбор. Најважнију имовину те фабрике чине производне хале, управне зграде, магацини, као и неизграђено грађевинско земљиште. Осим саме фабрике, продаје се и „Тргосировина”, Сомборцима позната као отпад поред гараже „Севертранса”.

За непокретну имовину ДП „Славија” у Бачу у стечају треба издвојити најмање 10.144.469 динара. Продаје се производна хала у Бачу, зграда текстилне индустрије – кројачница, земљиште под објектом, а од покретне имовине фиксир-преса. Јавно надметање је 29. септембра у 11 часова у Центру за стечај у Новом Саду.

Оглашена је и продаја „Винарије Чока” д. о. о. Суботица у стечају, и то по почетној цени од три милиона  динара. У првој продаји је удео од 64,85 одсто непокретности које припадају Грађевинском друштву „Премијер градња” д. о. о. Суботица, као и градско грађевинско земљиште на Златибору, на којем део права има и Развојна банка Војводине. Јавно надметање је 23. септембра у 12 часова у Привредном суду у Суботици.

Љ. Малешевић

 

Индустрија конзерви

Индустрија меса и конзерви „Банат” АД у стечају у Банатском Карловцу продаје се за 349 милиона  динара, а најважнија имовина стечајног дужника су фабрички круг с управном зградом од 1.200 квадрата, свињском и говеђом кланицом, свињским и говеђим депоом, прерадом, помоћним објектима, пословни простори у Вршцу, Алибунару и ауто-база у Банатском Карловцу с бензинском пумпом и експлоатациони бунари који су у ванкњижном власништву стечајног дужника и опрема стечајног дужника. Јавно отварање понуда је 15. септембра у 12 часова у Привредном суду у Панчеву.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести