Наш предлог: Барселона дочекује Реал

У суботу је на програму можда и највећи фудбалски дерби на свету, у “ Ел класику састају се шпански дивови Барселона и Реал. И једни и други

у „меч године“ улазе ослабљени, али решени да победе.  Према последњим вестима у редовима Каталонца неће бити капитена Инијесте, а највероватније је да ће меч пропустити и  леви бек Алба. С друге стране  ни Реал неће бити коплетан,  Гарет Бејл је због повреде зглоба ван строја и ове године неће више играти, а ни Мората није спреман.  Реал тренутно има шест бодова предности и у случају победе имаће готово ненадокнадљиву предност пред великим ривалом.

- Покушаћемо све да победимо – каже Луис Енрике тренер Барселоне. –  Имамо доста проблема због повреде  неколицине играча, али  немамо избора. Напашћемо Реал од првог минута, покушаћемо да високим пресингом зауставимо Роналда и Бензему, а било би добро да постигнемо гол што пре.
А у табору Реала упркос недаћама ситуација је доста мирна, шест бодова предности  улива додатну сигурност.

-   У минулом првенству савладали смо Барселону на Камп ноу – каже тренер Реала Зинедин Зидан. – Рецепт ни сада нећемо мењати, играћемо стрпљиво, чекачемо контру и онда задати ударац.  Широм  Ецвропе на програму је још неколико изузетних мечева тако је у Италији на програму римски дерби Лацио – Рома, а у Хрватској  се састају водећи тимови Динамо и Ријека, а на Острву снаге ће одмерити Манчестер сити и Челси. 

-   Челси је променио игру, плавци сада играју много чвршче него у минулом првенству – објашњава менаyер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Види се Контеова рука, вероватно ће одлучити један гол.  Учинићемо све да победимо, имам визију само да се сложе коцкице.  Лондонци у овом првенству игра сјајно „плавци“ су нанизали чак седам утакмица без пораза.

- Идемо корак по корак – објашњава Антонио Конте менаyер  Челсија.  Леп је осећај бити на првом месту на табели, надам се да ћемо и после  гоштовања на Итихаду задржати водећу опозицију. Очекује нас тежак и компликован меч.  Одлука ће пасти на средини терена, где смо ми ипак јачи.

Г. К.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести