Посађене липе

„Градско зеленило” је завршило три пројекта озелењавања на сремској страни града, које је финансирала Градска управа за заштиту животне средине, саопштено је из тог предузећа.

После више месеци окончани су радови у Каменичком парку. Постављени су нови излетнички комплети столова и клупа, произведени у столарској радионици предузећа, и нове корпе за смеће. Вртлари су обележили и најстарији пањ у парку, стар безмало два и по века, који се налази у близини језера. Искрчена је и велика количина самониклог растиња, уклоњено смеће и уређено неколико мини зелених површина.

Радници „Зеленила” су уклонили велику дивљу депонију из Улице Змајевац у Сремској Каменици, у близини школе и вртића. На тој површини предузеће је насуло 15 центиметара хумуса и посадило 30 стабала лишћара – по 15 копривића и липа. Улица Змајавац је и озелењена па је сада богатија за 600 садница украсног шибља.

У Петроварадину, у Улици патријарха Рајачића, вртлари су орезали 85 стабала и повадили старе пањеве. Улицу сада краси 128 нових стабала лишћара, а најзаступљенији су платан, дивљи кестен, багрем и брест. Од тог броја 16 садница је посађено у полипропиленске цеви да би се подземне инсталације заштитиле од кореновог система.

З. Делић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести