Стојковић: Немам ништа против што Тадића зову Пикси

Најбољи српски тренер ове године Драган Стојковић Пикси изјавио је да нема ништа против тога да Душан Тадић буде његов наследник и са истим надимком води

репрезентацију Србије ка пласману на Мундијал у Русији 2018. године.
Стојковић и Тадић данас су на свечаности у београдском хотелу Краун плаза добили Златне лопте ФСС за најбоље појединце ове године у српском фудбалу, а новинари поново нису одолели поређењу њих двојице, бар по стилу игре.

"Не бих му дао исти надимак, то је мој и ничији (смех прим. аут)... Шалим се, немам ништа против тога да носи исти надимак, он је синоним за фудбал. Тадић је сјајан индивидуалац, оно све што ради на терену волим да видим у фудбалу. Његова инспирација допринела је одличне резултате, али тек је на почетку. У стању је да буквално сам реши утакмицу, верујем да ће бити још бољи у 2017. години", рекао је Стојковић новинарима.

Стојковић је додао да је репрезентација Србије на правом путу ка пласману на Светско првенство, први пут после осам година.
"Јако сам задовољан досадашњим током квалификација, иако је Србија друга, али има времена да се исправе ствари. Све има смисла, реално можемо да се квалификујемо у Русију, са Муслином, Тадићем и саиграчима то је јако могуће", поручио је Пикси.
Стојковић наводи да је срећан у кинеском Гванжу РФ и да је потпуно фокусиран на обавезе у клубу, са којим је у септембру потписао нови четворогодишњи уговор.

"Успели смо да направимо игру која је пленила и по многима смо играли најлепши фудбал у Кини. Предвиђали су нам да ћемо бити конкуренти за испадање, а ја сам сматрао да ћемо бити међу пет и погрешио сам, завршили смо шести. Извукли смо максимум из екипе која је лимитирана".
Он је нагласио да му је веома важно признање ФСС-а, али да не ради тренерски посао због награда, већ да би оставио добар утисак.
"Награде долазе и пролазе, али је посебно значајно што долази из ФСС-а. Рекао сам у Кини да ћемо играти најлепши фудбал, без обзира на резултате, и на крају сезоне добио сам највећу сатисфакцију", закључио је Стојковић.

 

Стојковић и Тадић свечано добили Златне лопте ФСС

Тренер кинеског Гванжу РФ Драган Стојковић Пикси и везиста Саутемптона Душан Тадић добили су данас Златне лопте Фудбалског савеза Србије на традиционалној свечаности у хотелу Краун плаза.

Њима су уникатни трофеј, тежак 12 килограма, доделили потпредседник Саво Милошевић и спортски директор Горан Буњевчевић као најбољим појединцима у српском фудбалу у 2016. години.
"Ова година није била лака, а ми тренери из иностранства, осим резултата и стила игре, имамо обавезу да репрезентујемо наш фудбал на најбољи могући начин. Захвалио бих се ФСС-у на награди, за мене је Златна лопта велика привилегија. Ово није мала ствар, али имам обавезу да будем још бољи", рекао је Стојковић.

Душан Тадић, најбољи играч репрезентације Србије у досадашњем току квалификација за Светско првенство у Русији, истакао је да му је част због признања.
"Индивидуалне награде су значајне, велики подстрек дају. Захвалио бих се селектору Муслину и саиграчима, без њих не бих добио ово признање. Ипак, ништа значајније није од тимских награда, а за нас би то био пласман на Светско првенство", поручио је Тадић.

Стојковић и Тадић су се тако нашли у друштву Илије Петковића, Радомира Антића, Милована Рајевца, Немање Видића, Дејана Станковића, Николе Жигића, Бранислава Ивановића и многих других.
Данашњем догађају присуствовали су челни људи ФСС и Скупштине Београда, представници свих региона, бројних клубова, легенде српског фудбала, кошарке, атлетике...

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести