Бодови отишли пругом

Одбојкашице лајковачког Железничара славиле су убедљиво на тешком гостовању у Футогу. Читав дуел свео се на први сет, практично на део у којем је домаћин имао снаге да парира фавориту.

Футог - Железничар 0:3 (25:27, 15:25, 14:25)

ФУТОГ: Хала спортова, гледалаца: 150, судије: Јанковић и Радовановић (обојица из Старе Пазове).

ФУТОГ: Перишић 4, Нешић, Михајловић 14, Рељић 3, Радуловић 8, Панић 3, Љубичић, Мрђан 4, Спасенић (л), Дробац 3, Калман 1, Видовић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Бергендорф, Вељковић, Лазаревић, Пејовић 1, Раковић 1, Н. Митровић 20 (5 ас), Андрић 9, Компировић, Ј. Митровић 3, Димић (л), Ракић 13, Мартиновић 15.

Одбојкашице лајковачког Железничара славиле су убедљиво на тешком гостовању у Футогу. Читав дуел свео се на први сет, практично на део у којем је домаћин имао снаге да парира фавориту. Иако је било 3:2 у првом делу сезоне па се очекивао сличан сусрет, Футожанке једноставно нису биле спремне за дуел онако - у свом стилу, а то се одразило и на резултат. После велике борбе на почетку утакмице, када су оба тима правила поене у серијама, уследила је одлука.

Водио је Железничар 15:13, Футожанке су преко Михајловићеве и Радуловићеве, а све на одличне сервисе Перишићеве, повеле 19:15. Тада је дошло до промене дизача у редовима Лајковчанки, Раковићева је заменила Лазаревићеву и све се преокренуло. Раковићева је одлично проигравала пре свих Наду Митровић, која је одиграла партију сезоне и, уз помоћ расположене Мартиновићеве, донела преокрет и вођство.

После тесно изгубљеног сета, Футожанке су остале без снаге и пале у игри. Сервис им је ослабио, што је Железничар зналачки користио и није било могућности да се заустави. Други и трећи сет окончани су за укупно 44 минута, а поред поменутог тандема из Лајковца, солидну ролу пружила је и Тамара Ракић.

М. Ристић

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести