Оптужени тврди да није био на месту злочина

Првооптужени Новосађанин Миливој Вучковић (21) на почетку данашњег суђења у новосадском Вишем суду негирао је да је 18. септембра 2015. године убио вршњака Александра Рогановића у сачекуши

испред жртвине куће у Ветернику. Он је тврдио да је у то време био у Косовској Митровици. По његовој изјави пред кривичним већем, којем је председавао судија Боривој Пап, отишао је тамо четири дана раније јер га је полиција тражила, али због тога што му се стављало на терет да је седмицу пре тога починио кривично дело изазивања опште опасности испред кладионице, као и фалсификовања новца.

– Када ми је сестра јавила да ме тражи полиција, био сам у Центру за социјални рад јер сам по налогу суда за малолетнике имао обавезу да им се редовно јављам – навео је окривени Вучковић. – По подне сам се спаковао и отпутовао у Београд, а одатле у Косовску Митровицу, где сам остао до 20. јануара 2016. године. Сутрадан сам с адвокатом отишао у новосадску полицију, била је расписана потерница.

Другоокривљеном Јовану Перишићу (22) којем се стављају на терет покушај убиства и нелегално ношење оружја, суди се у одсуству јер је у бекству и за њим је расписана црвена потерница. По незваничним сазнањима, он се налази на Косову и Метохији.

– Дабогда неизашао и цркô! Дете си нам убио, уништио нам породицу – у сузама је прозборила у судници, посматрајући окривљеног Вучковића, мајка убијеног младића.
Радован Рогановић, отац убијеног Александра, изјашњавајући се о кобном догађају, казао је да је њега и супругу пробудио пуцањ надомак куће. Устао је, а потом се чуо и тутањ и јурњава, а убрзо након тога још три хица.

– Супруга ме је замолила да одем до синовљеве собе и проверим да ли је дошао кући, али њега није било – тужним гласом препричавао је отац. – Изашао сам напоље и у комшијском дворишту видео сина да лежи. Један од испаљених метака је завршио у његовој глави.

Сведок Милош Т. из Косовске Митровице јуче је рекао да је оптуженог Вучковића у том граду видео 10. или 11. септембра 2015. године, наглашавајући да није могуће да је Вучковић тада био у Новом Саду.

С. Х.

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести