Здравковци најуспешнији рецитатори

БЕЧЕЈ: Друштво бечејских учитеља, у сарадњи са овдашњом Народном библиотеком одржало је традицију, и по осми пут рецитаторским такмичењем обележело рођендан

 једног од најплоднијих војвођанских песника, Мирослава Мике Антића. По пропозицијама, наступали су основци виших разреда школа са територије читаве општине у две категорије. У првој је 29 ученика казивало стихове „песника равнице“ на свом матерњем српском језику, док су се у другој 15 ученика чији је матерњи језик мађарски, такође такмичили у лепоти израза песничког опуса Миле Антића на српском језику.

- Нажалост, ни ове године учешће нису узела деца из две истоимене школе „Шаму Михаљ“, оне из Бачког Петровог Села и Бечеја, па је, самим тим, одзив нешто слабији и деци је ускраћено задовољство. Но, и без тога смо задовољи, а верујемо да би и  Мика био поносан - сматра Милена Гмијовић, председница Друштва учитеља Бечеј.

Жири није имао лак задатак, јер су се деца потрудила да песме омиљеног песника рецитују квалитетно, а награде у виду књига и школског прибора традиционалног донатора овдашње књижаре „Призма 93“ примили су најуспешнији. У првој категорији победио је мали матурант ОШ „Здравко Гложански“ Сава Радовић, рецитујући песму „Прва љубав“. Његов вршњак из ОШ „Север Ђуркић“ Маринко Војновић и седмак ОШ „Светозар Марковић“у Бачком Градишту поделили су друго место, а ученик петог разреда из Бачког Градишта, Стефан Немчевић, освојио је треће место. Утешне награде припале су ученику-петаку из ОШ „Петефи Шандор“ Фекрији Гаши, малој матуранткињи из Бачког Градишта Николини Славнић и њеној вршњакињи Наташи Стојачић из ОШ „Север Ђуркић“. У другој категорији победила је, рецитујући песму „Птица“, ученица завршног разреда ОШ „Здравко Гложански“ Андреа Шандор, друго место поделиле су петак „здравковац“ Елена Балог и шестак „петефијевац“ Беатрикс Сабо. Треће место освојили су Кинга Варњу из седмог и Вираг Шељмеши из осмог рареда ОШ „Петефи Шандор“, док је утешна награда припала Бачкоградиштанки Ноеми Ачаи.

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести