Recept dana: Mediteranska piletina
19.06.2017.
09:27
09:31
Komentari (0)
Piletini „presvučenoj“ u mediteransku marinadu niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 4 komada piletine (crno meso, batak, karabatak),
. 4 kašike jogurta,
- 1 dl pasiranog paradajza,
- 2 čena belog luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- bosiljak,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. U većoj činiji dobro izmešati sve sastojke.
2. Dodati piletinu i prekriti je marinadom sa svih strana.
3. Ostaviti u frižideru dva sata.
3. Piletinu izvaditi pola sata pre pečenja i ostaviti na sobnoj temperaturi.
4. Na srednje zagrejanom roštilju ili u gril tiganju peći piletinu 30-40 minuta uz češće okretanje.
5. Poslužiti toplo uz mešanu salatu.