Рецепт дана: Медитеранска пилетина

Пилетини „пресвученој“ у медитеранску маринаду нико неће моћи да одоли.
piletina
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 4 комада пилетине (црно месо, батак, карабатак),

. 4 кашике јогурта,

- 1 дл пасираног парадајза,

- 2 чена белог лука,

- 3 кашике маслиновог уља,

-  босиљак,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. У већој чинији добро измешати све састојке.

2. Додати пилетину и прекрити је маринадом са свих страна.

3. Оставити у фрижидеру два сата.

3. Пилетину извадити пола сата пре печења и оставити на собној температури.

4. На средње загрејаном роштиљу или у грил тигању пећи пилетину 30-40 минута уз чешће окретање.

5. Послужити топло уз мешану салату.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести