Рецепт дана: Брза пита са сиром

Није ни претерано скупа, а ни компликована за припрему. Укратко, ова је бити идеална за дане када баш и не знате шта бисте кували. Још ако се томе дода да је подједнако укусна било топла, било хладна...
pita
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 500 г лиснатог теста,

- 150 г ситног сира,

- пола маргарина,

- 300 г шункарице,

- 100 г качкаваља,

- 2 веће црвене паприке,

- главица црног лука,

- 2 чена белог лука,

- 1 чаша павлаке,

- 3 јајета,

- со и зачини по укусу

Припрема:

1. Исећи лук и пропржити га на маргарину.

2. Додати на ситно исецкану паприку, а кад се издинста у тигањ додати и шункарицу, па још мало динстати.

3. Кад је све фино издинстано, додати изрендан качкаваљ и зачине по укусу.

4. Две коре раширити, па премазати филом и ситним сиром, затим ставити нови слој кора, па поново нафиловати и тако док се не потроше све намирнице.

5. Оставити две коре које ћете ставити на дно маргарином премазане тепсије.

6. Нафиловане коре уролати у штрудлу, па сећи пужиће ширине једног прста и ређати их у тепсију густо један до другога.

7. Пећи на 180 степени, а када пита порумени, извадити је из рерне и премазати јајима умућеним са павлаком.

8. На крају још мало запећи.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести