Магазин - Путовања

Магазин / Путовања Продужени викенд у Салцбургу, бароконом драгуљу Аустрије
Неки људи путују да би се пронашли, неки да би побегли од себе, проблема, можда и окружења, којој год групи припадали, Салцбург је идеална дестинација за инхалацију културом или рестартовање осмеха. Продужени викенд би био савршен за упознавање овог барокног аустријског града који би врло лако могао постати редовно напајалиште ваше душе.
Магазин / Путовања Бали планира да туристима забрани да возе моторе
ДЕНПАСАР: Гувернер Балија намерава да забрани страним туристима да изнајмљују и возе мотоцикле због низа случајева у којима су прекршени саобраћајни прописи.
Магазин / Путовања Кина од среде отвара границе за стране туристе
ПЕКИНГ: Кина ће поново отворити своје границе за стране туристе, први пут од избијања пандемије ковид-19 пре три године, дозвољавајући од среде издавање свих категорија виза.
Магазин / Путовања Султанат Оман на ободу Арабијског полуострва избегао солитеризацију
Навикли на Арабијско полуострво, где доминирају дуге шешчане плаже и равнице, небодери и архитектонска чуда, од Абу Дабија и Дубаија до Кувајта, Бахреина, Катара и Саудијске Арабије, изненађују каменим брдима назубљени Оман, најтрадиционалнији међу земљама ове регије.
Photo
Магазин / Путовања Посетили смо планину Маљен: Зимске чаролије ваздушне бање (фото)
Протеклих неколико зима нису обиловале снегом, јер снега у нашој равници као да све мање има.
Магазин / Путовања Три европска града убудуће ће наплаћивати туристичке таксе
БРИСЕЛ: Венеција, Валенсија и Барселона ће увести нове туристичке таксе током 2023. године, што је потез за који поједине туристичке организације упозоравају да би могао да оштети грану туризма.
Магазин / Путовања Кинески туристи се враћају у Србију
БЕОГРАД: Од априла до јуна ове године најављен је долазак првих хиљаду кинеских туриста у Србију, у оквиру балканских тура, саопштило је данас Удружење хотелијера и ресторатера ХОРЕС.
Магазин / Путовања Карневал у Рио де Жанеиру први пут после пандемије
РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Карневал у Рио де Жанеиру одржава се поново у пуном сјају, након пандемије ковид-19, а савезна влада Бразила очекује да ће се 46 милиона људи придружити свечаностима које званично почињу данас и трајаће до 22. фебруара.
Магазин / Путовања Празник мимозе од петка у Херцег Новом
ХЕРЦЕГ НОВИ: Традиционалну манифестацију која је више од пола века бренд Херцег Новог, отвориће сутра поворка кроз град и концерт Марије Шерифовић
Магазин / Путовања Ер Србија од 15. априла лети до Лисабона, карта 85 евра
БЕОГРАД: Компанија Ер Србија успоставиће од 15. априла директне летове између Београда и Лисабона, а карте су већ у продаји по почетној цени од 85 евра по смеру у економској класи.
Магазин / Путовања Золгундак на Црном мору: Подземна историја надземног челичног града
Када смо, седећи на кафи са представником Туристичке организације провинције Золгундак, питали у ком правцу планирају да развијају туристичке потенцијале овог црноморског региона, с истоименом престоницом, искрено је одговорио “Не знам”.
Магазин / Путовања Поглед са Мусале, највишег врха Бугарске и Балкана
Планинарима се пред сваки одлазак на акцију пожели ведро небо и лепо време, а то је управо оно чему се и они највише надају.
Магазин / Путовања Хонгконг дели 500.000 бесплатних авио карата ради подстицања туризма
ХОНГКОНГ: Влада Хонгконга најавила је да намерава да поклони 500.000 бесплатних авио карата у оквиру напора да оживи туризам и поново привуче посетиоце у град, објавио је данас Си-Ен-Ен (CNN).
Магазин / Путовања Амстердам од 2024. забрањује туристичке аутобусе у центру града
АМСТЕРДАМ: Туристички аутобуси који теже више од седам тона од следеће године неће смети да уђу у центар Амстердама, како би се смањила саобраћајна гужва и загађење.
Магазин / Путовања Топ пет туристичких  дестинација у Војводини
Инспирисани акцијом Владе Србије „Одмор уз ваучер у Србији“ прошле недеље смо вам дали нашу топ листу најлепших места у Србији обећавши вам да ћемо ове недеље писати и о најлепшим местима Војводине.
Video
Магазин / Путовања Авион Боинг 737 преуређен у луксузну вилу на Балију
БАЛИ: Посетиоци Балија ускоро ће моћи да бораве у вили која је преуређени авион Боинг 737, а ноћ у овом луксузном објекту коштаће 7.367 долара.
Магазин / Путовања Водич кроз домаћу туристичку понуду: Топ пет дестинација у Србији
НОВИ САД: Влада републике Србије је и ове године наставила акцију „Одмор уз ваучер у Србији” и буџетом за 2023. годину обезбедила новац за 100.000 ваучера за одређене категорије наших грађана. Оваква врста субвенционисаног одмора је подстицај за домаћи туризам, али и мало олакшање за његове кориснике, јер смањују рачун свог одмора за 5.000 динара.
Магазин / Путовања Удвостручен број летова на Шипхолу, аеродром неспреман за летњу сезону
АМСТЕРДАМ: Кроз амстердамски аеродром Шипхол прошле године прошло је 52,5 милиона путника што је дупло више него 2021. године, међутим синдикати упозоравају да је због мањка особља аеродром неспреман за предстојећу летњу сезону и очекиване гужве, преноси холандски портал Нл тајмс.
Магазин / Путовања Европски и арапски шарм Либана нису удавили ни силни ратови
У Триполи смо стигли грешком. Ех? Па Либан на мапи изгледа велики, али није баш много већи од Црне Горе. Ако за моменат задремаш, промашиш своју станицу.
Photo
Магазин / Путовања У походе кроз Италију: Од „Модене” до Модене и земље замкова
Модена или Модене, колико ли се Новосађана запитало како се кроз падеже мења назив кафића у центру града док су пили кафу, крећући у сусрет изазовима новог дана.
EUR/RSD 117.3161
Најновије вести