пензионери

Друштво Три четвртине сениора у Србији је понекад, често или стално усамљено
По недавном истраживањима спроведеним у Великој Британији и Америци, више од половине старијих особа се понекад или често осећа усамљено, а у Србији 41 проценат сениора понекад, а 28 често, веома често или стално.
Нови Сад Почела манифестација Сунчана јесен живота
Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је отварању манифестације „Сунчана јесен живота“, која се традиционално одржава поводом 1. октобра - Међународног дана старих особа.
Војводина Бечејски сениори припремају се за Олимпијаду и набавку огрева
БЕЧЕЈ: Много се жале Бечејци свих генерација што, после 38 година, више немају  аутобуску станицу, јер су перони у центру вароши уклоњени ради супермаркета „Лидл“, а локална саобраћајна компанија „Бечејпревоз“ још није почела да гради нову на новом плацу код Индустријске зоне.
Друштво Како је тегобно у Србији бити сениор на Светски дан старих
НОВИ САД: Данас се у свету обележава Међународни дан старијих особа, у складу с Резолуцијом УН из 1990. године. Србија, с просечном старошћу становника од 41,6 године, по попису из 2011, једна је од најстаријих земаља света.
Економија / Наслови Министарство финансија: Пензије веће до 5,5 одсто већ од 1. јануара
БЕОГРАД: Ново повећање пензија најављено је за 1. јануар следеће године, а приходи најстаријих суграђана увећаће се за 5,1 до 5,5 одсто, у зависности од параметара који ће бити познати на крају године.
Економија / Новчаник Вучић: Свим пензионерима једнократно 5.000 динара
ЛЕСКОВАЦ: Сви пензионери у Србији ће добити до краја године једнократну помоћ од 5.000 динара, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Друштво Пензионерима пре Нове године бонус 5.000 динара, потом повишица
Више од 1,7 милион пензионера у Србији, најавио је председник Републике Александар Вучић, пре Нове године добиће једнократну новчану помоћ. Новац за исплату бонуса већ је обезбеђен и помиње се да ће сви сенионири добити по додатних 5.000 динара.
Економија / Новчаник До краја године једнократна подршка пензионерима
БЕОГРАД: Ново повећање пензија уследиће најкасније од 1. јануара, а до краја године најсиромашнији пензионери добиће и једнократну подршку, најавио је председник Србије и СНС Александар Вучић.
Нови Сад Картањац у дебелој хладовини
Ова шесторка спас од јучерашње жеге потражила је у дебелој хладовини Лиманског парка.
Економија / Наслови Пензионери све мање зависни од државне касе
Већ на крају прошле године изворни приходи Фонда ПИО чинили су 71,7 одсто, а дотације и буyета биле су 27,9 процената. Укупни приходи и примања лане остварени су у износу од 615,99 милијарди динара, то је за 4,3 одсто више него у 2017.години.
EUR/RSD 117.5331
Најновије вести