Спорт - Шах

Спорт / Шах ПЕ за мушкарце: Титула Максиму Матлакову
Овогодишње појединачно Првенство Европе за мушкарце одржано је у Минску, а учествовало је близу 400 шахиста из 38 земаља. Конкуренција је била изузетно јака будући да су готово половина учесника били велемајстори (175 од 397).
Спорт / Шах Сремска и Јужнобанатска лига
Младост на челу: Нехотице смо прошлог четвртка објавили да је завршен пролећни део такмичења у свим војвођанским лигама.У двема које имају преко 10 клубова, Сремској и Јужнобанатској, протеклог викенда су одиграни мечеви 6. кола.
Спорт / Шах Завршен пролећни део у свим војвођанским лигама
Бачка лига Нови Сад: Резултати 5. кола: Темерин – Србобран 1,5:4,5, Сутјеска (Бачко Добро Поље) – Младост (Бачки Петровац) 3:3, Детелинара (Нови Сад) – Борац (Нови Сад) 4:2, Анпасан (Нови Сад) – Ченејац 1 (Ченеј) 3:3, Бачка Паланка – Змајево 5:0*.
Спорт / Шах Честитке шахистима Југовића из Каћа
Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је шахисте Југовића из Каћа, који су, у Новим Бановцима, освојили титулу екипног шампиона Србије.
Спорт / Шах Одиграно четврто коло у свим војвођанским лигама
Бачка лига Нови Сад: Резултати 4. кола: Србобран – Бачка Паланка 3:3, Змајево – Анпасан (Нови Сад) 1:5, Ченејац 1 (Ченеј) – Детелинара (Нови Сад) 3:3, Борац (Нови Сад) – Сутјеска (Бачко Добро Поље) 1:5, Младост (Бачки Петровац) – Темерин 4:2.
Спорт / Шах Европско аматерско првенство у Нишу
Градски шаховски савез Ниша биће домаћини Европског аматерског првенства, које ће се одржати у хотелу „Тами резиденс“ од 9. до 17. јуна.
Спорт / Шах У Бановцима одигран Куп Светозара Глигорића
У прелепом амбијенту хотела „Новела Уно” у Новим Бановцима одиграно је финале Купа Србије за мушкарце, које се већ четири године игра под називом -Куп Светозара Глигорића.
Спорт / Шах Одиграно друго коло у свим војвођанским лигама
Бачка лига Нови Сад: Резултати 2. кола: Србобран – Анпасан (Нови Сад) 4:2, Бачка Паланка – Детелинара (Нови Сад) 4,5:1,5, Змајево – Сутјеска (Бачко Добро Поље) 2:4, Ченејац 1 (Ченеј) – Темерин 2:4, Борац (Нови Сад) – Младост (Бачки Петровац) 0,5:5,5.
Спорт / Шах Републичко такмичење у шаху за основце
Под покровитељством Министарства науке, просвете и технолошког развоја, а у организацији Шаховског савеза Србије, одржано је у Београду (ОШ “Драган Лукић”) Појединачно републичко првенство ученика основних школа за школску 2016/2017. годину.
Спорт / Шах Почела такмичења у свим лигама Шаховског савеза Војводине
Бачка лига Нови Сад: Резултати 1. кола: Борац (Нови Сад) – Србобран 1,5:4,5, Младост (Бачки Петровац) – Ченејац 1 (Ченеј) 4,5:1,5, Темерин – Змајево 4:2, Сутјеска (Бачко Добро Поље) – Бачка Паланка 0,5:5,5, Детелинара (Нови Сад) – Анпасан (Нови Сад) 2,5:3,5.
Спорт / Шах ПЕ у решавању шаховских проблема: Срби сребрни
Сјајан ђердан успеха српских шахиста настављен је освајањем вицешампионске титуле у Риги, на 13. Првенству Европе у решавању шаховских проблема.
Спорт / Шах Такмичење у свим лигама ШСВ почиње за викенд
Такмичења у свим лигама Шаховског савеза Војводине почињу за викенда, 12. и 13. маја. Новина у односу на претходну сезону је та да је Севернобанатска лига подељена на две групе – Кикинду и Зрењанин, како би се извршила рационализација трошкова путовања за гостујуће екипе.
Спорт / Шах Мамеђаров одбранио титулу
У азербејџанском граду Шамкиру четврти пут је одржан традиционални Меморијал Вугара Гашимова, супертурнир који се организује у част једног од најјачих шахиста Азербејџана, троструког шампиона државе и члана екипе која је постала шампион Европе у Новом Саду 2009. године.
Спорт / Шах Јована и Павле шампиони Омладинског првенства Србије
Завршено је Омладинско првенство Србије у шаху у мушкој и женској конкуренцији. Оба турнира су била изузетно занимљива, јер није било изразитих фаворита, што говоре и постигнути резултати.
Спорт / Шах Омладинац из Нових Бановаца освајач Купа Војводине
У прелепом амбијенту хотела Парк у Руми одржано је финале Купа Војводине у шахуна коме је учествовало16 екипа.После занимљивих надметања убедљиво је тријумфовала, по трећи пут заредом, екипа Омладинца из Нових Бановаца.
Спорт / Шах Нана Џагнидзе нова шампионка Европe
У главном граду Летоније, Риги, завршено је појединачно првенство Европе за жене на коме су учествовале 144 шахисткиње из 33 националне федерације.
Спорт / Шах Комплетирана листа учесника Омладинског првенства Србије
Овогодишње Омладинско првенство Србије у обе конкуренције игра се у Београду од 28. априла до 4. маја. Првенство ће се одиграти у просторијама ШК “Раднички” (ул. Господара Вучића 231), а све партије биће преношене уживо преко сајта Шаховског савеза Србије.
Спорт / Шах Војвођанима шест медаља у редовном шаху
Проглашењем победника у такмичењима у редовном шаху и решавању шаховских проблема свечано је затворен 11. кадетски фестивал ШС Србије у Крагујевцу.
Спорт / Шах Адела шампионка и интермајстор
Завршене су борбе на 11. Појединачном првенству Србије за шахисткиње, а нова шампионка је 20-годишња Београђанка Адела Великић. Репрезентативки Србије, после ремија са Ирином Чолушкином у последњем колу, заслужено је припала титула са освојених 6,5 поена.
Спорт / Шах Хет-трик Андреја Љепића
У батајничкој ОШ ,,Светислав Голубовић Митраљета’’ одржан је традиционални викенд турнир за децу, 19. по реду. Учествовла су деца из разних крајева Србије, али и из Бијељине, са тренером Робертом Тонковићем, који је са најмлађима одиграо симултанку.
EUR/RSD 121.3203