Култура - Музика

PhotoVideo
Култура / Музика ПОГЛЕДАЈТЕ СПОТ ЗА ПЕСМУ "ЈЕДИНА СРПСКА" Београдски синдикат и Даница Црногорчевић певају о РС и њеном народу! БС овог викенда  ВЕЛИКИМ КОНЦЕРТОМ слави ПРВИХ ЧЕТВРТ ВЕКА (ФОТО, ВИДЕО)
Београдски синдикат је данас на свом Јутјуб каналу објавио дуго очекивани спот за песму "Једина Српска".
Култура / Музика ЛЕГЕНДАРНИ ПИЈАНИСТА У ОКУ ДНЕВНИКОВОГ ОБЈЕКТИВА Погорелић на концерт отпутовао Соколом
Иво Погорелић, једно од најзначајнијих имена глобалне пијанистичке сцене последње четири деценије, наступа вечерас у Великој дворани Коларчеве задужбине са Војвођанским симфонијским оркестром под диригентским вођством Александра Марковића, а на концерт је отпутовао - Соколом.
PhotoVideo
Култура / Музика ЏЕЈ ЛО ОТКАЗАЛА ЧАК 7 КОНЦЕРАТА Шта се крије иза ове ОДЛУКЕ латино диве? Ако је истина оно о чему се засад само ШАПУЋЕ – БОЛНО ЈЕ (ФОТО, ВИДЕО)
Латино дива Џенифер Лопез недавно је изненада отказала чак седам концерата планираних на тлу Северне Америке, у оквиру њене прве турнеје у протеклих пет година, пренели су светски медији.
Култура / Музика ОД НОЋИ ДО ВЕЧНОСТИ Техно сцена Берлина додата на списак нематеријалног културног наслеђа УНЕСKО
Берлинска техно сцена додата је данас на списак нематеријалног културног наслеђа Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСКО).
Култура / Музика У ПЕТАК НАСТАВАК КОНЦЕРТНЕ СЕЗОНЕ ВСО Илијеску свира Менделсона
Овомесечни концерт, на којем ће као солиста наступити виолиниста Флорин Илијеску, Војвођански симфонијски оркестар приређује у петак 15. марта, у Градској концертној дворани, с почетком у 20 часова.
Култура / Музика ДР БОГДАН ЂАКОВИЋ, ДИРИГЕНТ И МУЗИКОЛОГ: Повратак Византији
Новосадски музиколог и диригент, проф. др Богдан Ђаковић данас је један од наших најистакнутијих проучавалаца српске духовне музике, који се упоредо са неуморним научним радом у овој области подједнако успешно бави и извођаштвом, као оснивач и уметнички руководилац неких од наших водећих хорова, међу којима је и Хор “Свети Георгије” којим и данас диригује и са којим је остварио бројне изузетно запажене концертне наступе.
Култура / Музика ГОДИШЊА НАГРАДА РЕВИЈЕ МУЗИКА КЛАСИКА Војвођански симфоничари оркестар године
Војвођански симфонијски оркестар завредео је за своју концертну сезону годишњу награду ревије “Музика Класика” као „Оркестар године”, док је Фестивал камерне музике у Новом Саду проглашен је за “Фестивал године”.
Култура / Музика НОВА ИМЕНА АРСЕНАЛ ФЕСТА 2024: Nouvelle Vague, Јарболи, Партибрејкерс...
БЕОГРАД: Чувени француски састав Nouvelle Vague наступиће на Main stage-у Арсенал феста 2024. у простору Кнежевог арсенала у Крагујевцу друге фестивалске вечери, 28. јуна, саопштикли су из организације фестивала.
Култура / Музика „ЛЕГЕНДА” У ЧАСТ ЗОРАНА ЂИНЂИЋА Kонцерт обоисткиње Сање Ромић и Београдске филхармоније
На мартовском концерту који традиционално посвећује успомени на Зорана Ђинђића, Београдска филхармонија ће вечерас у великој сали Коларчеве задужбине извести светску премијеру концерта за обоу „Легенда” британско- француско-израелског композитора Нимрода Боренштајна.
Култура / Музика Фауст поново пред Новосађанима, у улози Мефиста Сава Вемић, један од најталентованијих басова на свету
Талентовани бас Сава Вемић, који се усавршавао у Оперском студију Метрополитен опере у Њујорку, редовни је гост Париске опере и наступа у разним оперским кућама широм света, 29. фебруара и 2. марта наступиће у улози Мефиста у опери Фауст Шарла Гуноа у Српском народном позоришту у Новом Саду.
Култура / Музика ГРУПА ВАН ГОГ НАЈАВИЛА ИЗЛАЗАК НОВОГ АЛБУМА Повратак снажног звука
БЕОГРАД: Рок састав Ван Гог најавио је данас да се после концерта 8. марта у Битеф арт кафеу враћа у студио, где приводи крају рад на новом албуму.
Култура / Музика ФЕСТИВАЛ ЗАБАВНЕ И ПОП МУЗИКЕ Конкурс за „Београдско пролеће”
Фестивал забавне и поп музике “Београдско пролеће” биће одржан 20. априла у МТС дворани, с тим да је конкурс за ауторе поп и забавних композиција отворен до 15. марта.
Култура / Музика ФЛАУТИСТКИЊА АЛЕКСАНДРА ХОРВАТ И ПИЈАНИСТА САША СВИЈИЋ ТУМАЧЕ ДЕЛА АНТЕ ГРГИНА Спој креативности и племенитог звука
Међу не тако честим ауторским концертима домаћих музичких стваралаца обрадовала су и велику пажњу изазвала два најновија, посвећена делима за флауту једног од наших најзначајнијх и најсвестранијих уметника Анте Гргина, без сумње и највећих кларинетиста своје генерације, који се компоновањем бави од ране младости.
Култура / Музика КОНЦЕРТ КВАРТЕТА ФЛАУТИСТКИЊА У ЗРЕЊАНИНУ Премијерно дело Силарда Мезеија
Квартет флаутисткиња “Еолиан” приређује концерт вечерас у 18 часова у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, на којем ће изводити и дела домаћих аутора.
Video
Култура / Музика Бенд Ајзберн слави 30 година концертом
БЕОГРАД: Реге хардкор састав Ајзберн (Eyesburn) најавио је данас да ће обележити 30 година постојања 16. марта концертом у Дорћол плацу.
Култура / Музика УГЉЕШA БРКЉАЧ, ПИЈАНИСТA НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА Аудио-записи нота уместо Брајеве азбуке
Музика је многима једна од најважнијих ствари у животу и даје им смисао, и тако је и у животу младог пијанисте Угљеше Бркљача, коме недостатак вида није био препрека, не само да заврши основне студије на Академији уметности у Новом Саду, већ и да упише докторске.
Video
Култура / Музика ШТА БИ? Усред концерта, изгубила равнотежу и СРУШИЛА СЕ Мадона пала са столице док је изводила ПЕРФОРМАНС Фанови сагласни: Она је невероватна (ВИДЕО)
Поп икона Мадона пала је са столице на концерту у Сијетлу, у оквиру своје Celebration Tour.
PhotoVideo
Култура / Музика ПОП СИМФОНИЈА У МТС ДВОРАНИ! Публика углас певала са певачицом Тијана Богићевић на њеном концерту
Поп звезда Тијана Богићевић одржала је свој трећи концерт у МТС Дворани, који је био распродат недељама уназад.
Култура / Музика НАЈАВЉЕН КОНЦЕРТ СУБОТИЧКОГ СИМФОНИЈСКОГ ОРКЕСТРА Солиста на виолини Андреј Балаж
Суботички симфонијски оркестар одржаће концерт 20. фебруара од 20 часова у Великој већници Градске куће у Суботици, на којем ће, под диригентском палицом Андреја Бурсаћа, као солиста наступити млади виолиниста Андреј Балаж.
Култура / Музика ИНТЕРВЈУ: ПИТЕР БЕЈВОТЕРС, ПЕВАЧ БЕНДА „PETER AND THE TEST TUBE BABIES” Увек се радо враћамо у Нови Сад
Мало је бендова око којих панк публика нема подељено мишљење, а један од таквих свакако је Peter and the Test Tube Babies, који се после десет година у суботу 17. фебруара враћа у новосадску „Фабрику”, у склопу турнеје која обухвата још концерте у Аустрији, Словенији и Словачкој.
EUR/RSD 117.2043
Најновије вести