Култура - Филм

Култура / Филм Манчевски: Филм ће преживети дигиталну револуцију
БЕОГРАД: Београдска премијера филма "Врба" редитеља Милча Манчевског заказана је за вечерас у Дворани културног центра Београда, а славни редитељ је за Танјуг казао да је филм жилав медија и да ће преживети актуелну дигиталну револуцију.
Култура / Филм АНДРЕЈ ШЕПЕТКОВСКИ Кроз хумор људи спознају истине  
Глумац Андреј Шепетковски написао је сценарио за филм „Ала је леп овај свет” који је прошле недеље стигао на велико платно, а који кроз причу о двоје људи чије судбине спаја анђео чувар, говори о љубави која преображава и о могућности промене сваког човека на боље или на горе, у зависности од тога чиме се напаја.
Култура / Филм Нико није исти пре и после филма "Света Петка"
БЕОГРАД: Домаћи играни филм "Света Петка - Крст у пустињи" налази се у редовној биоскопској дистрибуцији, а редитељ остварења Хаџи-Александар Ђуровић и главна глумица Милена Предић су истакли специјално за Танјуг да њихово остварење буди тако снажна осећања да нико не може бити исти пре и после гледања филма.
Култура / Филм Кроненбергу награда за животно дело на фестивалу у Сан Себастијану
САН СЕБАСТИЈАН: Канадском редитељу Дејвиду Кроненбергу вечерас је уручена награда за животно дело на фестивалу у Сан Себастијану, најпрестижнијем филмском догађају у Шпанији.
Култура / Филм Вуди Ален негира планове за одлазак у пензију
ЊУЈОРК: Амерички режисер, писац и глумац, аутор чувеног филма "Ени Хол" Вуди Ален негира планове да се повуче из кинематографије.
Култура / Филм Бред Пит, Џорџ Клуни и Мет Дејмон у наставку филма "Оушн"
ЛОС АНЂЕЛЕС: Познати амерички глумци Бред Пит, Џорџ Клуни и Мет Дејмон наћи ће се заједно у најновијем наставка наставку франшизе "Оушн", после тачно 15 година од последњег дела из ове познате франшизе.
Култура / Филм Преминула грчка глумица Ирена Папас
АТИНА: Грчка глумица Ирена Папас, која је играла у више од 70 филмова, преминула је данас у 97. години, саопштило је Министарство културе Грчке.
Култура / Филм Венеција: Златни лав документарцу о америчкој фотографкињи
ВЕНЕЦИЈА: Документарни флим "All the Beauty and the Bloodshed" о америчком фотографу Нен Голдин и њеној борби против богате породице Секлер, освојио је данас Златног лава на Филмском фестивалу у Венецији.
Култура / Филм КОМЕДИЈА НА ТРИ СПРАТА Нормалан филм о малим стварима које живот значе
Филм „Комедија на три спрата” младе редитељке Сандре Митровић премијерно је приказан на филмском фестивалу у Нишу, а потом га је и новосадска публика погледала у оквиру недавно одржаног филмског фестивала „Обнова”.
Култура / Филм Пусић: Филм Хероји радничке класе се бави обичним људима
БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је редитељ Милош Пушић који је говорио о свом филму "Хероји радничке класе", који је имао премијеру на протеклом Берлиналу и потом био на ФЕСТ-у.
Култура / Филм Стефановић: Филм о Светој Петки је нешто потпуно другачије
БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Милица Стефановић која је говорила о својој улози у филму "Света Петка - Крст у пустињи", чије биоскопско приказивање почиње 8. септембра.
Култура / Филм Премијера филма о Светој Петки; Порфирије: Потребни филмови о светитељима
БЕОГРАД: Патријарх српски Порфирије, који је вечерас у Београду присуствовао премијери филма "Светка Петка - Крст у пустињи", у режији Хаџи Александра Ђуровића, рекао је за Танјуг да је пожељно да и у будућности сведочимо писању и стварању филмова који ће представити животе светитеља.
Култура / Филм Филм "Гејм" најбољи на фестивалу Обнова у Новом Саду
НОВИ САД: Трећи по реду филмски фестивал Обнова завршен је свечаном доделом награда, док је у богатом програму од 1. до 4. септембра на 4 локације у Новом Саду уживало више од 4.000 посетилаца.
Култура / Филм Две награде за филм "Усековањe" на 44. фестивалу у Москви
МОСКВА: На управо завршеном 44. Међународном филмском фестивалу у Москви, дугометражни играни филм "Усековање” Синише Цветића добио је Награду публике и Награду за режију, саопштила је продуцентска кућа “Кошутњак филм”.
Култура / Филм Филм Срба из САД у такмичарском делу фестивала у Москви
БЕОГРАД: Филм "Сладолед" (Ice cream), у чијој реализацији кључну улогу има група Срба из САД, приказан је у такмичарској конкуренцији на 44. Московском међународном филмском фестивалу, чији ће победник бити сутра проглашен.
Култура / Филм Почиње 79. Филмски фестивал у Венецији: Јесен стримера
ВЕНЕЦИЈА: Пројекцијом црне комедије "Бели шум" (White Noise) америчког редитеља Ное Баумбах вечерас на млетачком Лиду почиње чувена Мостра, први и најважнији у низу великих јесењих филмских фестивала с којима се отвара сезона лова на награде.
Култура / Филм Предић: Филм о Светој Петки је несвакидашњи
БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Милена Предић која је говорила о својој насловној улози у филму "Света Петка - Крст у пустињи".
Video
Култура / Филм Продуцент Логорa смрти у Карашјоку: Филм износи истину
БЕОГРАД: Продуцент Бранко Димковић Димески је изјавио да је филм "Логор смрти у Карашјоку" успео да на изнесе истину и спасе од заборава страдања српских логораша на северу Норвешке током Другог светског рата.
Култура / Филм Награде глумцима Нинковићу, Ћурчић и Мурићу у Нишу
НИШ: Награду "Царица Теодора" за најбољу женску улогу добила је Даница Ћурчић, а "Цара Константина" за најбољу мушку улогу Слободан Бода Нинковић на завршетку Филмских сусрета у Нишу.
Култура / Филм Милутиновић: "Ала је леп овај свет" је лепа љубавна прича
БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Тара Милутиновић који је говорила о улози у филму "Ала је леп овај свет" који је имао премијеру недавно на фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, а следи београдска 22. септембра.
EUR/RSD 117.3037
Најновије вести