Култура - Филм

PhotoVideo
Култура / Филм ГРЕТА ГЕРВИГ СЕ ПРЕДОМИСЛИЛА Ево каква судбина чека "Барби"! Да ли ће се снимати НАСТАВАК ФИЛМА о најпопуларнијој лутки? ФАНОВИ устрептали (ФОТО, ВИДЕО)
Редитељка филма "Барби", Грета Гервиг, је променила мишљење о могућности снимања наставка њеног хит филма.
Photo
Култура / Филм ЖИЛНИК У ПАРИЗУ Вече посвећено редитељу Црног таласа у Културном центру Србије! Сала пуна, а атмосфера ФАНТАСТИЧНА (ФОТО)
Културни центар Србије у Паризу, у сарадњи с филмским фестивалом À l'Est, организивао је синоћ вече посвећено српском редитељу Желимиру Жилнику.
Video
Култура / Филм НА ДАН УБИСТВА ЗОРАНА ЂИНЂИЋА РТС ОТКРИО КАДА ЋЕМО ИПАК ГЛЕДАТИ „САБЉУ”, а познато је и на ком фестивалу ће бити приказана ова српска серија
Српска серија „Сабља”, настала по идеји Радио-телевизије Србије, такмичиће се у категорији дугог формата на Kанском фестивалу серија (Canneserie), објавили су данас организатори тог најпрестижнијег светског фестивала.
Култура / Филм "ЗОНА ИНТЕРЕСА" ЏОНАТАНА ГЛЕЈЗЕРА - ЗАСТРАШУЈУЋИ ФИЛМ О ЗОНАМА КОМФОРА Неподношљива лакоћа умирања
Уз "Анатомију пада" Жустин Трије, која је кроз (само)убиство једног од супружника и сведочење детета приказала фантастичан портрет савремене породице, можда један од најупечатљивијих уметничких филмова који се у Новом Саду, у "Арени синеплекс", могао видети као избор са ФЕСТ-а, био је "Зона интереса" Џонатана Глејзера. На први поглед, тема која је много пута обрађивана - погром Јевреја у нацистичким логорима смрти. Међутим, покушаћу да образложим зашто нам је она и данас важна.
Култура / Филм ХАОС НА ОСКАРУ Паћино заборавио да прочита номинације, Еми Стон пукао рајферсшлус, Џон Кена ИЗАШАО ГО НА СЦЕНУ (ФОТО)
Доделу награде Оскар, 96. по реду обележиле су бројне занимљивости - од тоалета које су носиле познате личности, преко наступа до дешавања иза бине.
Култура / Филм ОДУВАО ПРОТИВНИКЕ "Опенхајмер" најбољи филм, добио 7 Оскара, Скорсезе НАЈВЕЋИ ГУБИТНИК
ЛОС АНЂЕЛЕС:  Филм "Опенхајмер" у режији Кристофера Нолана, добитник је Оскара за најбољи филм и апсолутни је победник церемоније у Долби театру. Он је, наиме, награђен Оскарима у чак 7 категорија.
Култура / Филм ВЕЧЕРАС ДИРЕКТАН ПРЕНОС 96. ДОДЕЛЕ ОСКАРА Ево које оскаровске кандидате ћемо премијерно гледати на РТС
„Путовање почиње!” порука је која прати овогодишњу свечану доделу Оскара, у луксузном здању холивудског Долби театра са 3.400 званица, које ће гледати стотине милиона гледалаца широм света како би сазнали која прошлогодишња филмска путовања су била најуспешнија. Комичар Џими Кимел водиће ову манифестацију четврти пут.
Култура / Филм НЕ ВИДИ НИШТА ДОБРО У ЊЕМУ Ево кога легендарни ДЕ НИРО никад НЕ БИ ГЛУМИО: Тај тип је тотални МОНСТРУМ, у њему нема ничег ИСКУПЉИВОГ
ЛОС АНЂЕЛЕС: Холивудски глумац Роберт де Ниро рекао је да никада не би глумио бившег америчког председника Доналда Трампа, јер, како је поручио, "не види ништа добро у њему".
PhotoVideo
Култура / Филм ПОСЛЕ 13 ГОДИНА ПОНОВО ИХ ГЛЕДАМО ЗАЈЕДНО! Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић за „Дневник” откривају тајну њихове хемије: „Енергетски смо се поклопили”
Глумци Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић након 13 година поново су заједно пред камерама и играју љубавни пар и то у новом филму Синише Цветића „Јорговани”, али, за разлику од претходних, сад већ култних телевизијских остварења „Рањени орао” и „Непобедиво срце”, нашли су се у једној не тако романсираној причи.
PhotoVideo
Култура / Филм ОВО СУ НАЈВЕЋИ ФИЛМСКИ ЛУЗЕРИ Филм Вини Пу: Крв и мед добио ПЕТ ЗЛАТНИХ МАЛИНА, укључујући и ону за најгорег редитеља! Ево ко је још у НЕСЛАВНОЈ екипи (ФОТО, ВИДЕО)
ЛОС АНЂЕЛЕС: Филм "Вини Пу: Крв и мед" добио је пет награда Златна малина, анти-Оскара, од укупно десет категорија, укључујући за најгорег холивудског редитеља.
PhotoVideo
Култура / Филм „РУСКИ КОНЗУЛ” СТИГАО У БИОСКОПЕ! Глумац НЕБОЈША ДУГАЛИЋ за „Дневник” ОТКРИВА ПОЗАДИНУ ФИЛМА: „Хтели смо да истражимо шта је то што покреће лавину зла”
Филм „Руски конзул” Мирослава Лекића премијерно је приказан у оквиру ФЕСТ-а у Београду, али и у Новом Саду, а на биоскопско платно донео је причу насталу по роману Вука Драшковића, која нас враћа у седамдесете године у, како се наводи у опису остварења, почетке косовске кризе и догађаје који су, према оцени аутора, дефинисали суживот Срба и Албанаца на Косову.
PhotoVideo
Култура / Филм (ФОТО, ВИДЕО) СПРЕМИТЕ КОКИЦЕ ЗА НЕДЕЉУ УВЕЧЕ Шта нас чека у ноћи доделе Оскара и ко су НАЈВЕЋИ ФАВОРИТИ? Ево где ћете моћи да пратите ПРЕНОС из Долби тетара
Датум церемоније доделе Оскара, која се ове године одржава 96. пут се ближи, и свакодневно се открива све више детаља о предстојећој холивудској фешти.
Култура / Филм Српски легендарни глумци говоре о сарадњи са Шотром: "Он је наше национално благо"
Читав живот се мимо рада дружио са глумцима, што није уобичајно за редитеље. У његовој новој књизи "Мојих 500 глумаца" желео је да отргне од заборава глумце са којима је радио.
Video
Култура / Филм ПОСЛЕДЊА УЛОГА ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА "Руски конзул" у биоскопима широм Србије
БЕОГРАД: Домаћи филм  "Руски конзул" у режији Мирослава Лекића, према истоименом роману Вука Драшковића, од данас улази у редовну биоскопску дистрибуцију широм Србије.
Култура / Филм ИМА НЕОЧЕКИВАНИХ ИМЕНА Погледајте Форбсову ЛИСТУ најплаћенијих холивудских глумаца у БАРБХАЈМЕР години! Могли бисте прилично да се ИЗНЕНАДИТЕ (ФОТО)
Холивуд ће прошлу годину памтити као годину Барбенхајмера. Од њихових издања истог дана у јулу, Барби и Опенхајмер су доминирали биоскопским благајнама, фестивалима и безбројним есејима и колумнама.
Photo
Култура / Филм Продата кошуља ГОСПОДИНА ДАРСИЈА из серије "Гордост и предрасуде"! На хуманитарној аукцији цена чувеног КОМАДА ОДЕЋЕ у којем је КОЛИН ФИРТ налетео на своју ЉУБАВНИЦУ надмашила сва ОЧЕКИВАЊА (ВИДЕО)
ЛОНДОН: Кошуља коју је глумац Колин Фирт носио на снимању телевизијске серије "Гордост и предрасуде” (1995) продата је за 25.000 фунти на добротворној аукцији у Лондону.
Култура / Филм ЗАМИРИСАЛИ ИМ ЈОРГОВАНИ Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић после 13 година заједно у кадру!  ЗАПЕВАЛИ А СНИМАК ПОСТАО ВИРАЛАН
Глумачки и брачни пар Слобода Мићаловићи и Иван Босиљчић после дугих 13 година поново су заједно на истом пројекту: у питању је филм „Јорговани“, редитеља Синише Цветића, који је пре пет дана премијерно приказан у новосадском биоскопу “Арена синеплекс”.
Култура / Филм ФЕСТ У „АРЕНИ СИНЕПЛЕКС” УЛАЗИ У ЗАВРШНИЦУ Жена која је рекла – не
Публика Феста у Новом Саду после отварања на којем је приказан филм „Још један дан” Радивоја Раше Буквића, у среду увече могла је да види и другу домаћу премијеру, филм „Јорговани”, ново остварење Синише Цветића који је филмску јавност освојио „на препад” својим дебијем „Усековање”.
Култура / Филм ЗАВРШЕН 52. ФЕСТ: Београдски победник за филм "Господар" Јурија Бикова
БЕОГРАД: Најбољи филм по оцени жирија Главног такмичарског програма 52. Међународног филмског фестивала Фест је "Господар" Јурија Бикова, а најуспешније остварење овогодишњег издања "Радничка класа одлази у пакао" Младена Ђорђевића које је награђено са три признања међу којим и Београдски победник за најбољу режију.
Култура / Филм ФИЛМ “РУСКИ КОНЗУЛ” ЗАТВОРИО 52. ФЕСТ: Највећи аплауз за Жарка
БЕОГРАД: Свечаном премијером филма “Руски конзул” Мирослава Лекића, према истоименом роману Вука Драшковића, вечерас је затворен 52. ФЕСТ на великој сцени Мтс Дворане.
EUR/RSD 117.1907
Најновије вести