Култура - Сцена

Култура / Сцена Премијера и нови фестивал на почетку сезоне у Новосадском позоришту
Почетак наступајуће сезоне у Новосадском позоришту Ујвидеки синхаз, насловљен “Ветрењаче”, обележиће премијерно извођење представе “Гробница за Бориса Давидовича” по делу Данила Киша и у режији истакнутог македонског редитеља Александра Поповског, као и прво издање позоришног фестивала језичких мањина” Synergy#WTF”.
Култура / Сцена Премијера и нови фестивал на почетку сезоне у Новосадском позоришту
Почетак наступајуће сезоне у Новосадском позоришту Ујвидеки синхаз, насловљен “Ветрењаче”, обележиће премијерно извођење представе “Гробница за Бориса Давидовича” по делу Данила Киша и у режији истакнутог македонског редитеља Александра Поповског, као и прво издање позоришног фестивала језичких мањина ”Synergy#WTF”.
Култура / Сцена Представа Мате Парлов 12. августа на Брионима
БРИОНИ: Глумци Славко Штимац, Дејан Дедић, Луција Шербеџија, Катарина Бистровић Дарваш и Јерко Маричић изаћи ће 12. августа пред публику у Тврђави Минор на Малим Брионима на премијери представе „Мате Парлов“, у режији Александра Швабића у копродукцији Казалишта Улисис и београдског Битеф театра.
Култура / Сцена БИТЕФ: Епско путовање доноси нам седам представа махом приповедачког модуса
Овогодишње 51. издање Битеф фестивал биће одржано од 22. до 30. септембра под слоганом "Epic trip" (Епско путовање), а уметнички директор Иван Меденица најавио је на конференцији за новинаре седам представа у трајању од преко 40 сати.
Култура / Сцена (Интервју) Младен Миљановић: Медиј као материја идеје
У Музеју савремене уметности Војводине крајем прошле недеље отворена је изложба “Удар” Младена Миљановића, уметника из Бањалуке, веома признатог у међународним круговима.
Култура / Сцена Плесна представа "Нушић Триптих" у Охриду и Нишу
БЕОГРАД: Плесна представа "Нушић Триптих" у извођењу ИУИ Transition dance kompanije - Института за уметничку игру у кореографијама Исидоре Станишић, Мачеја Кузминског и играча, биће изведена 16. јула у оквиру Летњег фестивала у Охриду и 7. августа на Nissville интернационалном џез фестивалу у Нишу.
Култура / Сцена Брод театар на Дунаву у Новом Саду отвара сезону
Брод театар Студентског културног центра Нови Сад, укотвљен на Београдском кеју у Новом Саду, у понедељак почиње двомесечне летње програме.
Култура / Сцена Најбоља представа „Чувари твог поштења”
За најбољу представу 4. фестивала Нови тврђава театар који се протекле недеље одржавао у Вили „Станковић“ у Чортановцима проглашена је представа „Чувари твог поштења“, у режији Бориса Лијешевића, Градског позоришта у Подгорици. Награда за најбољу режију припала је Кокану Младеновићу, за представу „Јами дистрикт“, Трупа Јами Дистрикт.
Култура / Сцена Проглашење победника и представа „Међуигре”
Проглашењем победника и извођењем представе “Међуигре” у част награђених, овогодишњи 4. Нови тврђава театар биће завршен у суботу у 21 час у Вили Станковић у Чортановцима.
Култура / Сцена НТТ: „Невидљиви људи”, ескапизам и емиграција
“Невидљиве људе” ауторке Јелене Кајго, у режији Немање Ранковића, петак у 21 час у вили Станковић у Чортановцима извешће Народно позориште из Ужица, као последњу такмичарску представу 4. Новог тврђава театра.
Култура / Сцена „Јами дистрикт” или нација и национална држава
Нови тврђава театар наставља се у среду у 21 час, у вили Станковић у Чортановцима, извођењем представе “Јами дистрикт” Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића.
Култура / Сцена Нови Тврђава театар у Чортановцима: “Чувари твог поштења”
Амбијентални фестивал Нови тврђава театар наставља се у уторак увече у 21 час у вили Станковић у Чортановцима извођењем представе “Чувари твог поштења” Бориса Лијешевића, у извођењу Градског позоришта из Подгорице.
Култура / Сцена Нови тврђава театар отвара „Фама о  бициклистима”
ЧОРТАНОВЦИ: Четврти фестивал Нови тврђава театар биће отворен вечерас у 21 час у Вили Станковић у Чортановцима , уз поздравне речи Марије Меденице, глумице Српског народног позоришта, и извођењем представе “Фама о бициклистима” по роману Светислава Басаре, у режији Роберта Ленарда, Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаза.
Култура / Сцена Најбоља представа „Шекспир, сонет 66“ на 44. Инфанту
Представа „Шекспир, сонет 66“ , у режији Кокана Младеновића, и извођењу Мађарског државног позоришта „Чики Гергељ“ из Румуније, проглашена је за најбољу на управо завршеном 44. Интернационалном фестивалу алтернативног и новог театра Инфант. Овој представи припала је Награда за најуспешнији експеримент, односно представу у целини.
Култура / Сцена Нови тврђава театар од сутра у Чортановцима
НОВИ САД: Нови тврђава театар, четврти по реду, биће одржан од 3. до 8. јула у Вили "Станковић" у Чортановцима, а фестивал сутра отвара представа "Фама о бициклистима", Новосадског позоришта, рађена по тексту Светислава Басаре, а у режији Роберта Ленарда.
Култура / Сцена Две представе и награде за крај Инфанта
Проглашењем победника и извођењем представе у част награђених - презентације радионице “Светлеће тело, светлећи град” Арма театра из Израела, вечерас у 21 час, на летњој сцени Културног центра Новог Сада, биће завршен 44. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра Инфант.
Култура / Сцена  „Црни” Карађорђе близак  и Словенцима
НОВИ САД: Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз управо се вратило са гостовања у Кишварди и Копру, а већ синоћ је, код куће, учествовало на 44. Инфанту, с представом “Фама о бициклистима”.
Култура / Сцена У петак на Инфанту: „Линија звана самоћа” и „Правила игре”
Представа “Линија звана самоћа”, београдске Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, у петак ће на 44. Интернационалном фестивалу алтернативног и новог театра Инфант бити играна у аутобусу, који ће у 19 часова бити постављен на окретници преко пута Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Перикле Никите Миливојевића отвара Шекспир фестивал
БЕОГРАД: Представом „Перикле“ у режији Никите Миливојевића, настале у копродукцији Итака арт центра (Инђија) и Шабачког позоришта, сутра у Вили „Станковић“ у Чортановцима почиње четврти „Шекспир фестивал“.
Култура / Сцена У четвртак на Инфанту: Турски „Отело” и наш „Имаго сонус”
Турски театар Скопље из Македоније учествује на 44. Интернационалном фестивалу алтернативног и новог театра Инфант с представом “Отело”, која ће бити изведена у четвртак у 19 часова на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта.
EUR/RSD 120.6135
Најновије вести