Култура - Сцена

Култура / Сцена „ЈАТО” КОЛЕКТИВА „ПОКРЕТНИЦА” НА ПЛЕСНУ СЦЕНУ УКЉУЧИЛО И НАЈМЛАЂЕ Како сам научила да плешем
Први кораци су нешто најтеже у животу. Младунче се тетура, држи ако има руке или хватаљке, гледа у маму (најчешће) и не може да се пусти.
Култура / Сцена ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА ЈЕЛЕНА ЧВОРОВИЋ ПАУНОВИЋ Била је запажена у серијама „Срећни људи", „Породично благо“...
БЕОГРАД: Глумица Јелена Чворовић Пауновић, девојачко Радовић, преминула је у 74. години живота, јављују медији.
Култура / Сцена У НИШУ ПОЧИЊУ 54. СУСРЕТИ ПОЗОРИШТА ЛУТАКА На отварању „Ксенија и ловац”
Представом Позоришта младих „Ксенија и ловац“, ауторке Александре Вребалов, у режији Емилије Мрдаковић, данас ће у Нишу бити отворени 54. Сусрети позоришта лутака, који ће трајати до 7. децембра.
Култура / Сцена ТРИЈУМФ НОВОСАЂАНА НА 36. „ГАВЕЛИНИМ ВЕЧЕРИМА“ Најбоља представа „Што на поду спаваш“
Представа "Што на поду спаваш", Дарка Цвијетића у режији Кокана Младеновића, у продукцији ГДК "Гавела", Српског народног позоришта из Новог Сада, Народног позоришта Сарајево и Интернационалног театарског фестивала МЕСС, проглашена је за најбољу на управо завршеним 36. „Гавелиним вечерима“ одржаним у Загребу.
Култура / Сцена ОД ДА­НАС ДО НЕ­ДЕ­ЉЕ ФЕ­СТИ­ВАЛ СТУ­ДЕНТ­СКОГ ПО­ЗО­РИ­ШТА На те­а­тар­ском мо­ру
Фе­сти­вал сту­дент­ског по­зо­ри­шта, у ор­га­ни­за­ци­ји Ака­де­ми­је умет­но­сти Но­ви Сад, би­ће одр­жан од 1. до 3. де­цем­бра, на ви­ше сце­на, на ко­ји­ма ће се пред­ста­ви­ти сту­ден­ти се­дам ака­де­ми­ја из ре­ги­о­на.
Култура / Сцена НОВА ЛУТКАРСКА ПРЕМИЈЕРА У ЗРЕЊАНИНУ Чудновате згоде Шегрта Хлапића
Представа “Чудновате згоде Шегрта Хлапића”, у режији Вјере Видов, биће премијерно изведена сутра, 1. децембра у 18 часова, у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину.
Култура / Сцена КРОЗ ПОЗОРИШТЕ ДО БОЉЕГ РАЗУМЕВАЊА НАСИЉА НАД ЖЕНАМА Од пољупца до силовања
Београдско драмско позориште у последње време се профилисало као водећи театар у Србији кад су у питању улагања, редитељска имена, продукције…
Култура / Сцена МОНОДРАМА МАРТЕ БЕРЕШ ПОСЛЕДЊИ ПУТ У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ One-girl show
Последњи пут на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, и на српском језику, 1. децембра у 19 часова глумица Марта Береш извешће монодраму „Марта Береш one-girl show”, у режији Андраша Урбана.
Култура / Сцена ИНТЕРВЈУ: ДАРИЈА ОЛАЈОШ ЧИЗМИЋ, ПРВАКИЊА ОПЕРЕ СНП-а Виолета Валери је сан сваког сопрана
Вердијева “Травијата”, у режији Александра Николића, нова је оперска представа Српског народног позоришта, коју ће новосадска публика сигурно волети, ако је судити по аплаузима на недавној премијери.
Култура / Сцена УМЕТНОСТ СЦЕНСКЕ ИГРЕ У ПРВОМ ПЛАНУ ФЕСТИВАЛА „ДЕЗИРЕ” Иконографија глуме
Несумњиво је да поред све силе писаца, редитеља, композитора, миљеници публике у позоришту увек понајвише буду глумци. Они су на првој линији фронта и нема те реченице, идеје, која без њих може тако снажно да дотакне људска срца. Истина, на тој линији може да их задеси и негодовање, критика, парадајз… Танка је линија од обожавања, па до пропасти, откако је света и века.
Култура / Сцена ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ИЗ ЧАЧКА ПРВИ ПУТ НА „ДЕЗИРЕУ“ Kо игра Соњу Савић?
Љубљански Глумац Марко Мандић навикао је публику да с времена на време направи перформанс састављен од свих својих претходних улога.
Култура / Сцена „ДЕЗИРЕ” ЗАПЛЕСАО УЗ УРБАНОВЕ ПРЕДСТАВЕ И ФИЛМ „БАЦАЧА СЈЕНКИ“ Потпуна перверзија
Није одолео првог дана јавно ни сам да се не нашали на рачун тога колико га не треба посебно звати, па да дође на „Дезире” – Андраш Урбан.
Култура / Сцена ПОНОВО НАЈБОЉИ Ненад Јездић добитник награде ''Раша Плаовић'' за сезону 2022/2023
БЕОГРАД: Награда ''Раша Плаовић'', коју Народно позориште у Београду додељује за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у сезони 2022/2022, припала је данас Ненаду Јездићу за улогу Боре Шнајдера у представи ''Развојни пут Боре Шнајдера'', по тексту Александра Поповића, у адаптацији и режији Егона Савина и продукцији Југословенског драмског позоришта.
Photo
Култура / Сцена У СУБОТИЦИ ПОЧЕО ФИНАЛНИ „ДЕЗИРЕ“: Болно ћутање
„Поетика ћутања“ представа је којом је управо отворен 15. фестивал савременог позоришта „Дезире“ у Суботици. Ретко се дешавало да Фестивал отвори премијера, а њен аутор, уједно и уметнички директор „Дезиреа“, Андраш Урбан, каже да је иницијатива потекла из Позоришта „Деже Костолањи“, чији је управник однедавно глумац Габор Месарош.
Култура / Сцена ВЕЧЕРАС У СРПСКОМ НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ Премијера „ТРАВИЈАТЕ”
Премијерa опере „Травијата“ Ђузепа Вердија, у режији Александра Николића, биће изведена вечерас у 19 часова, на сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта.
Култура / Сцена ИНТЕРВЈУ: ДАНИЛО БРАКОЧЕВИЋ, ГЛУМАЦ И ПИСАЦ Колико имаш времена пре но што се распаднеш
За многе је било изненађење када је пре неколико дана осванула вест да је Данило Бракочевић награђен за најбољи драмски текст “Отпорност каљеног стакла”.
Култура / Сцена ХОРОР НА ПОЗОРНИЦИ У МАЂАРСКОЈ! СРУШИО СЕ БАЛКОН СА ГЛУМЦИМА завршили у болници У ТЕШКОМ СУ СТАЊУ
Шеф Мађарског народног позоришта понудио је оставку након што је у представи "Ромео и Јулија" у паду са балкона повређено двоје глумаца у, пише ББЦ.
Култура / Сцена ОДИГРАЛИ ПРЕДСТАВУ КРАЈ САМРТНЕ ПОСТЕЉЕ: Воја Брајовић отворио душу о последњим данима Драгана Гаге Николића
Великан нашег глумишта Војислав Воја Брајовић ретко даје интервјуе, али је сада говорио о својој каријери и улогама, те се присетио неких догађаја из прошлости.
Култура / Сцена СКЦНС „ФАБРИКА” У ПЕТАК И СУБОТУ ОКУПЉА ХАРДКОР И ПАНК ЕКИПУ Европски шмек „To Be Punk” фестивал
Идеја Игора Тодоровића Згроа започета пре 16 година о организацији „To Be Punk„ фестивала у Новом Саду, не само да је заживела, него, упркос разним изазовима, успешно одолева.
Култура / Сцена АТЕЉЕ 212 ЗА СВОЈ 67. РОЂЕНДАН “То смо ми! То смо ми, То смо ми…" изложба фотографија и цртежа
БЕОГРАД: Позориште Атеље 212 започело је данас обележавање 67. рођендана изложбом фотографија и цртежа која је инспирисана мотом овогодишње сезоне “То смо ми! То смо ми, То смо ми…"
EUR/RSD 117.1709
Најновије вести