Култура - Сцена

Култура / Сцена У Позоришту младих припрема се „Евгеније Оњегин”
Драмска сцена Позоришта младих половином децембра биће богатија за једну нову представу - “Евгеније Оњегин”, рађену по чувеном Пушкиновом делу, које је драматизовао Федор Шили, а режира је Борис Лијешевић, који је на сцену овог театра досад поставио две представе: “Јаре у млеку” и “Поводом Галеба”.
Култура / Сцена Погледајте снимак спорног монолога Хаџихафисбеговића
Аднан Мунџић, продуцент Аудиције, објавио је снимак монолога који изговара глумац Емир Хаџихафисбеговић на извођењу представе у београдском Сава центру.
Култура / Сцена У СНП-у оперски јубилеји Травијате и балет Дон Кихот
НОВИ САД: Оперском представом “Травијата” Ђузепа Вердија, која ће бити изведена у уторак у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић”, Српско народно позориште обележава јубилеје у Опери: 120 година од првих оперских представа у Новом Саду, 70 година обновљене Опере и 70 година од прве изведбе “Травијате” у СНП-у.
Култура / Сцена Ворк ин Прогрес у Новосадском позоришту: Напредак на репертоару
НОВИ САД: “Ворк ин Прогрес” рогобатно звучи у транскрипцији на ћирилицу, али је сасвим оправдан наслов представе Креативног погона из Новог Сада, почетком недеље изведене у Новосадском позоришту (Ујвидеки синхаз), где би лако могао да постане и саставни део репертоара.
Култура / Сцена Овог месеца низ гостовања у СНП-у: У агонији чекајући Годоа
НОВИ САД: Након “Рубишта” Шабачког позоришта, овог месеца у Српском народном позоришту гостоваће још неколико представа наших театара. У понедељак, 13. новембра, на сцени „Пера Добриновић“ биће изведена представа “У агонији” Мирослава Крлеже, у режији Ане Ђорђевић, настале у копродукцији Југословенског драмског позоришта и Бео арта.
Култура / Сцена Јану Фабру уручен Гран при Мира Траиловић
БЕОГРАД: Славном белгијском редитељу Јану Фабру је у „Калдрма бару“ у Скадарлији уручен Гран при „Мира Траиловић“ 51. Битеф фестивала и 40. Политикина награда за најбољу режију за представу „Олимп: У славу култа трагедије - представа од 24 сата“.
Култура / Сцена Урнебесна трагедија премијерно у Атељеу 212 
БЕОГРАД: Представа „Урнебесна комедија“ у режији Марка Манојловића вечерас ће бити премијерно изведена на сцени Атељеа 212. Прво постављање на сцену „Урнебесна трагедија“ доживела је 1991. године на позорници Звездара театра. 
Култура / Сцена Публика наградила „Анику” СНП-а нa Позоришном фестивалу у Аранђеловцу
Представа “Аника и њена времена” Ане Ђорђевић, рађена у копродукцији Српског народног позоришта и Бео арт-а, проглашена је за најбољу по мишљењу публике на 13. позоришном фестивалу у Аранђеловцу, одржаном од 3. до 7. новембра.
Култура / Сцена Одржана премијера представе "Жанка" у позоришту Мадленијанум
БЕОГРАД: Камерна представа по драми "Жанка" Миодрага Илића у режији Милице Краљ са Јелицом Сретеновић у насловној улози, премијерно је изведена вечерас на малој сцени опере и театра "Мадленијанум".
Култура / Сцена У МПУ-у отворена изложба о Анастасу Јовановићу
БЕОГРАД: Изложба "Анастас Јовановић (1817- 1899) - пионир примењене уметности и дизајна" музејске саветнице мр Јелене Пераћ, отворена је вечерас у Музеју примењене уметности поводом Дана тог музеја.
Култура / Сцена Критичарски караван на представи Четири брата
„Критичарски караван“ Удружења позоришних критичара и театролога Србије, под покровитељством Минстарства културе и информисања, посетио је Књажевско-српски театар Крагујевац.
Култура / Сцена Спуштена завеса на Дане Зорана Радмиловића, уручене награде
ЗАЈЕЧАР: Позоришни "Дани Зорана Радмиловића" завршени су уручењем награда - Светлани Бојковић је припала награда за најбоље глумачко остварење, за најбољу представу по оцени публике проглашена је "Хипноза једне љубави" Звездара театра, док је комад "Мртве душе" Народног позоришта добио награду за визуелни идентитет.
Култура / Сцена Тони Ранђеловић: Сваки излазак на сцену поклон је и радост
НОВИ САД: Представом “Дон Кихот” Лудвига Минкуса, рађеној по кореографији Маријуса Петипаа и у режији Ђуле Харангоза, која ће бити изведена у суботу у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта, балетски играч Тони Ранђеловић обележиће три деценије уметничког рада.
Култура / Сцена У СНП-у Малограђанска свадба или прича о (свима) нама
НОВИ САД: Брехтова „Малограђанска свадба“ Позоришта „Стеван Сремац“ из Црвенке, која је овог лета тријумфовала у Требињу на 60. смотри најбољих драмских аматера са подручја бивше Југославије, гостује у петак увече на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Представа Зрењанин у Зрењанину, о Жар(к)у којег нема
Истина је да код нас није рашчишћено са остацима самоуправног социјализма, пре него што се он поново вратио “у моду”.
Култура / Сцена Отворени 26. Дани Зорана Радмиловића
ЗАЈЕЧАР: У препуној сали зајечарског позоришта отворени су 26. „Дани Зорана Радмиловића“, а награда за глумца вечери „Зоранов брк“ припала је Светлани Бојковић.
Култура / Сцена Доделом награда завршен Јесењи позоришни фестивал
ДРВЕНГРАД: Доделом награда вечерас је у Дрвенграду завршен други Јесењи позоришни фестивал.
Култура / Сцена Душан Ковачевић отворио Јесењи позоришни фестивал
ДРВЕНГРАД: Драмски писац и академик Душан Ковачевић отворио је вечерас у Дрвенграду други Јесењи позоришни фестивал пре извођења своје представе “Хипноза једне љубави” у продукцији Звездара театра.
Култура / Сцена Мјузикл „Јесењин” премијерно у Ујвидеки синхазу
Мјузикл “Јесењин”, рађен по либрету Роберта Ленарда, за који је музику компоновао Корнелије Ковач, а режирао га Милан Белегишанин, премијерно ће бити изведен вечерас у 19 сати на сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз.
Култура / Сцена Почиње Јесењи позоришни фестивал на Мећавнику
БЕОГРАД: Други Јесењи позоришни фестивал редитеља Емира Кустурице почиње данас на Мећавнику, уз подршку компаније НИС и у организацији „Раста Интернационала“.
EUR/RSD 118.4779
Најновије вести