Култура - Сцена

Култура / Сцена Представом “Црни” Новосадско позориште вечерас отвара нову сезону
Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз отвара нову сезону вечерас у 19 часова извођењем представе “Црни”, једне од најпопуларнијих у претходној, коју је режирао Жанко Томић.
Култура / Сцена Српско народно позориште балетом „Жизела” започиње нову, 157. сезону
Извођењем балета “Жизела”, Српско народно позориште ће 23. септембра отворити 157. сезону на сцени “Јован Ђорђевић”, саопштила је јуче управа нашег најстаријег театра на конференцији за медије, најављујући и пројекте које ће у наредним месецима радити све три уметничке јединице: Драма, Опера и Балет.
Култура / Сцена "Моје дете" БДП-а на фестивалу у Јарослављу 23. септембра
БЕОГРАД: Једна од најуспешнијих представа Београдског драмског позоришта “Моје дете” Стојана Срдића, у режији Ане Ђорђевић, учествоваће 23. септембра на званичном програму 18. Међународног Волков фестивала у Русији, који се одржава од 14. до 24. септембра у Јарослављу.
Култура / Сцена Нова сезона у Новосадском позоришту/Ујвидеки синхаз: Ветрењачама до синергије
Извођењем једне од најпопуларнијих представа у претходној сезони “Црни”, у режији Жанка Томића, Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз ће 21. септембра, на Дан мађарске драме, отворити нову сезону, с врло динамичним почетком, у којем нуди неколико врло занимљивих догађаја и новоуведених обичаја, као што је, рецимо, куповина карата за ову представу не новцем, него књигом.
Култура / Сцена Ђерић и Пиштало потписали уговор, драматизација Миленијума у Београду
У Српском народном позоришту јуче је потписан уговор о ауторским правима за драматизацију романа “Миленијум у Београду” Владимира Пиштала.
Култура / Сцена Представа Три сореле у Позоришту младих
НОВИ САД: Премијером представе “Тре сореле” Стевана Копривице, у режији Милоша Јагодића, вечерас у 20 часова Позориште младих званично отвара нову сезону, у којој обележава 85 година постојања.
Култура / Сцена "Пролазим кроз зидове" нова књига Марине Абрамовић
БЕОГРАД : Нова књига Марине Абрамовић "Пролазим кроз зидове" која садржи мемоаре једне од најзначајнијих уметница у глобалним оквирима од данас је у продаји.
Video
Култура / Сцена Нове наде плесне сцене на танц плацу у СКЦ Фабрика
НОВИ САД: Новосађани ће предстојећег викенда моћи да уживају у још једном фестивалу савременог плеса, након што је “Практикабл” недавно покренуо и одржао “Покретницу”.
Култура / Сцена Уочи Фестивала позоришта за децу: У Суботицу стижу и луткари из Сиднеја
НОВИ САД: На 24. Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици ће од 24. до 29. септембра бити изведено 14 представа у такмичарском програму, по избору селектора Слободана Марковића, од пријављених 230 из 46 земаља, са свих континената.
Култура / Сцена На почетку 157. сезоне СНП: Балет Жизела и две драмске премијере
НОВИ САД: Нова, 157. сезона Српског народног позоришта, биће отворена обновом чувеног белог балета  “Жизела”  Адолфа Адама,  у суботу 23. септембра  на сцени „Јован Ђорђевић“, с почетком у 19 часова.  
Култура / Сцена Први солистички наступ пијанисткиње Катарине Ранковић
Да ли циклус једног живота, са свим својим успонима и падовима, може да се ограничи на 50 минута, покушава да разоткрије млада пијанисткиња Катарина Ранковић из Београда, која ће ту своју идеју представити новосадској публици данас у 16 часова у Музеју савремене уметности Војводине (Дунавска 37).
Култура / Сцена Нова сезона у новосадском Позоришту младих
Премијером представе “Тре сореле” Стевана Копривице, у режији Милоша Јагодића, Позориште младих у петак 15. септембра званично отвара нову сезону, у којој пуни 85 година од оснивања.
Култура / Сцена Изложба: Лубарда 1907–1974–2017.
У оквиру програма обележавања 110 година од рођења Петра Лубарде (1907- 1974) у Спомен збирци Павла Бељанског у Новом Саду вечерас у 20 часова би’е отворена изложба слика, цртежа и архивске грађе једног од наших највећих савремених уметника.
Култура / Сцена „Дунавски дијалози” следеће недеље у Новом Саду
Међународни фестивал савремене уметности „Дунавски дијалози”, у организацији Галерије Бел арт, следеће недеље по 5. пут биће представљен у више галеријских простора у Новом Саду.
Култура / Сцена Светски успех пројекта Милоша Софреновића
Кореодрама Милоша Софреновића „О прихватању несавршености”, у чијим темељима је Посвећење пролећа Игора Стравинског, која је премијерно изведена у априлу ове године на Новосадским музичким свечаностима, позвана је на Светски конгрес игре, који ће следећег лета бити одржан у аустралијском граду Аделејду.
Култура / Сцена Нова сезона у војвођанским позориштима
С првим пробама нових комада, у војвођанским позориштима је почела нова сезона, али како ће до краја она конкретно изгледати, и шта ће бити понуђено у репертоару, зависи у великој мери од пројекције буyета за наредну годину.
Култура / Сцена У Српском народном позоришту почеле пробе драме „Аникина времена”
У Српском народном позоришту почеле су пробе драме настале на темељима новеле Иве Андрића „Аникина времена”.
Култура / Сцена Јан Фабр отвара Битеф фестивал
БЕОГРАД: Белгијски позоришни уметник Јан Фабр отвориће 23. септембра 51. Битеф фестивал, али само својим гласом, не излазећи на сцену Сава Центра, јер је инсистирао да се нико не појављује пре ансамбла његове представе "Олимп" којом и почиње овогодишњи фестивал.
Култура / Сцена Бошко Милин селектор наредног 63. Стеријиног позорја
Управни одбор Стеријиног позорја данас је донео одлуку да селектор наредног, 63. фестивалског издања, буде Бошко Милин, позоришни критичар, магистар театрологије и редовни професор на катедри за драматургију Факултета драмских уметности у Београду.
Култура / Сцена Припрема се представа Тре сореле у Позоришту младих
Нову драмску представу у Позоришту младих публика може да очекује на самом почетку наступајуће сезоне, тачније 15. септембра, за када је заказана премијера “Тре сореле” Стевана Копривице, у режији Милоша Јагодића.
EUR/RSD 119.1355
Најновије вести