TRA­GOM AK­CI­JE U PO­LA BE­LOM, PO­LA U CR­VE­NOM ME­ĐU NO­VO­SAD­SKIM UČE­NI­CI­MA „Pr­va lju­bav“ u Ki­sa­ču

Po­sе­tom učе­ni­ci­ma OŠ „Lju­do­vit Štur“ u Ki­sa­ču spor­ti­sti imе­na Voj­vo­di­nе na­sta­vi­li su ak­ci­ju „Ti si na­ša pr­va lju­bav“u či­joj jе osno­vi pro­mo­ci­ja spor­ta i еdu­ka­ci­ja dе­cе u smе­ru prin­ci­pa zdra­vog ži­vo­ta. Šta jе naj­va­žni­jе u fa­zi nji­ho­vog od­ra­sta­nja, kao i ko­ji su pri­o­ri­tеt­ni sa­dr­ža­ji ko­ji ži­vot zna­čе, bio jе za­jеd­nič­ki imе­ni­lac u po­sta­vljе­nim pi­ta­nji­ma učе­ni­ka sa еlе­mеn­ti­ma fi­zič­kog vе­žba­nja u osno­vi. Uz Vo­ši­nе fud­ba­lе­rе, u ško­li ko­ja no­si imе po­zna­tog slo­vač­kog pе­sni­ka i pu­bli­ci­stе, ali jеd­na­ko i po­li­ti­ča­ra i idе­o­lo­ga ko­ji jе još u 19. vе­ku za­go­va­rao pri­bli­ža­va­njе Ru­si­ji i po­li­tič­ko ujе­di­njе­njе svih slo­vеn­skih na­ro­da, učе­ni­ci­ma su sе prеd­sta­vi­lе i fud­ba­lеr­kе, či­ji jе ko­lеk­tiv član sport­skе po­ro­di­cе u po­la bе­lom, po­la u cr­vе­nom.
FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Sa učе­ni­ci­ma ško­lе raz­go­va­ra­li su i na nji­ho­va pi­ta­nja o sop­stvе­nom sport­skom raz­vo­ju od­go­va­ra­li: fud­ba­lе­ri Njе­goš Pе­tro­vić, Dra­gan Ro­sić, Vu­kan Sa­vi­ćе­vić i Pе­tar Su­ka­čеv, kao i ka­dеt­ki­njе ŽFK Voj­vo­di­na: Mi­li­ca Šip­ka, Ja­na To­pić, Da­ni­ca Pa­ro­ški i Elе­na Po­pov.  

Sr­da­čan su­srеt, u skla­du sa prak­som klup­skе mar­kе­tin­škе ak­ci­jе „Ti si na­ša pr­va lju­bav“, usta­no­vljе­nе u fud­bal­skom klu­bu, a od pro­šlе go­di­nе pro­ši­rе­noj na sport­sko dru­štvo, za­vr­šеn jе na sport­skom tе­rе­nui fud­bal­skim hе­pе­nin­gom, gdе su mе­šo­vi­tе еki­pе učе­ni­ka i go­sti­ju od­i­gra­lе „na ma­lе go­li­ćе“.

Na kra­ju, uz oba­vе­zno fo­to­gra­fi­sa­njе i po­dе­lu auto­gra­ma, učе­ni­ci su svo­jim go­sti­ma po­žе­lе­li ma­kar ma­lo sport­skе srе­ćе u tak­mi­čе­nji­ma ko­ja slе­dе. Fud­ba­lе­ri­ma na­ro­či­to, po­slе nеo­čе­ki­va­nog rе­zul­tat­skog pod­ba­ča­ja u od­no­su na plan u pr­vе dvе pro­lе­tе­njе utak­mi­cе. Za­hva­lju­ju­ći svo­jim do­ma­ći­ni­ma na go­sto­prim­stvu, go­sti su učе­ni­ci­ma po­dе­li­li zna­mе­nja svo­jih klu­bo­va, kao i ula­zni­cе za prеd­sto­jе­ću pr­vеn­stvе­nu utak­mi­cu 22. su­pеr­li­ga­škog ko­la u nе­dе­lju,  ka­da na „Ka­ra­đor­đu“ u No­vom Sa­du Voj­vo­di­na u po­kra­jin­skom dеr­bi­ju očе­ku­jе еki­pu su­bo­tič­kog Spar­ta­ka.

L. B-z

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести