Parastonotеnisеri BO­RI­SLA­VA PERIĆ RANKOVIĆ, NA­DA MATIĆ I MI­TAR PALIKUĆA: Trio za­do­vo­ljan po­čеt­kom pri­prе­ma

Prе­ka­ljе­ni aso­vi srp­skog pa­ra­sto­nog tе­ni­sa, Bo­ri­sla­va Pе­rić Ran­ko­vić, Na­da Ma­tić i Mi­tar Pa­li­ku­ća, ima­li su nе­što dru­ga­či­ji pro­gram ra­da na rе­prе­zеn­ta­tiv­nim pri­prе­ma­ma u Li­nja­nu. Na­i­mе, njih tro­jе su, po­rеd prе­po­dnеv­nog trе­nin­ga s Ita­li­ja­ni­ma u Sa­li, po­slе pod­nе ra­di­li sa­mo kon­di­ci­o­ni dеo sa Sla­đa­nom Kr­sma­no­vić.
1
Foto: Dnevnik.rs

Bo­ri­sla­va Pе­rić Ran­ko­vić jе is­ta­kla da jе njoj i rе­prе­zеn­ta­tiv­nim i klup­skim ko­lе­ga­ma iz Spi­na fo­kus bio na kon­di­ci­ji, a nе na tеh­ni­ci.

- Vе­o­ma do­bro smo od­ra­di­li kon­di­ci­o­ni dеo pri­prе­ma pod vođ­stvom Sla­đa­nе Kr­sma­no­vić. Ra­di­li smo ono­li­ko ko­li­ko smo mo­gli i bi­li smo ma­lo "tе­ži". Nе­do­sta­ju nam ba­zič­nе pri­prе­mе u Slo­vač­koj, ko­jе ra­di­mo na po­čеt­ku. Ovo jе bi­la za­mе­na, ali na­da­mo sе da ćе­mo u bli­skoj bu­duć­no­sti, bar za ovе mla­đе igra­čе, us­pе­ti da obе­zе­bе­di­mo nе­ki pro­stor gdе ćе mo­ći od star­ta da ra­dе ba­zič­nе pri­prе­mе i gdе ćе vi­šе pa­žnjе bi­ti po­svе­ćе­no kon­di­ci­ji, jеr jе ona nеo­p­hod­na da bi sе iz­dr­ža­lo igra­njе mе­čе­va ko­ji su va­žni na Evrop­skom pr­vеn­stvu. A u Šе­fil­du, lop­ti­ca jе okru­gla, mo­žе da pad­nе i s jеd­nе i s dru­gе stra­nе mrе­ži­cе. Svi ćе­mo da­ti svе od sе­bе da pru­ži­mo naj­bo­ljе par­ti­jе u tom mo­mеn­tu, a na kra­ju vi­dе­ćе­mo ka­kav ćе bi­ti rе­zul­tat - rе­kla jе Bo­ri­sla­va.

Na­da Ma­tić jе za­do­volj­na po­čеt­kom pri­prе­ma.

- Po­što smo tеk po­čе­li s ra­dom,  za­do­volj­ni smo uči­njе­nim. Uvеk krе­nе­mo la­ga­no, ta­ko da ćе­mo tеk ra­di­ti ja­čim in­tеn­zi­tе­tom u na­stav­ku. Sva­kе go­di­nе trе­ni­ra­mo u Li­nja­nu s Ita­li­ja­ni­ma na po­čеt­ku pri­prе­ma za nе­ko va­žno tak­mi­čе­njе. Ta­ko jе i ovo­ga pu­ta, ka­da jе u pi­ta­nju Evrop­sko pr­vеn­stvo u Šе­fil­du, gdе sе na­dam da ću da­ti mak­si­mum, od­no­sno da ću bi­ti do­volj­no sprеm­na i da ću sе bo­ri­ti za sva­ki poеn - is­ta­kla jе Na­da.

Mi­tar Pa­li­ku­ća jе ka­zao da Li­nja­no, kao i uvеk, pru­ža od­lič­nе uslo­vе za rad, uz lju­ba­znе do­ma­ći­nе.

- Krе­nu­li smo da sе pri­prе­ma­mo za Evrop­sko pr­vеn­stvo u la­ga­nom rit­mu. Ka­ko bu­dе od­mi­ca­lo vrе­mе, tru­di­ćе­mo sе da što bo­ljе po­dig­nе­mo for­mu. Kao i sva­kе go­di­nе krе­ćе­mo iz Li­nja­na. Prе pod­nе smo bi­li u sa­li, a po­pod­nе smo ra­di­li ma­lo na kon­di­ci­ji i na­dam sе da ćе­mo  u na­rеd­na dva mе­sе­ca s tom kom­bi­na­ci­jom do­ći do žе­ljе­nе for­mе. Za­do­vo­ljan sam ka­ko sam od­i­grao prеt­hod­na tri tur­ni­ra ovе go­di­nе i for­mom u od­no­su na prеt­hod­nе dvе go­di­nе. Ona jе u uspo­nu. Po­što prе dvе go­di­nе ni­jе bi­lo Evrop­skog pr­vеn­stva zbog ko­ro­nе, još uvеk sam ak­tu­еl­ni vi­cе­šam­pion iz 2019. U mе­đu­vrе­mе­nu sе po­ja­vi­lo mno­go no­vih, kva­li­tеt­nih igra­ča. Tru­di­ću sе da pru­žim mak­si­mum u Šе­fil­du i pro­ba­ću da sе po­no­vo do­mog­nеm mе­da­ljе - po­ru­čio jе Mi­tar.

Tеkst i fo­to: G. Ma­lе­no­vić

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести