Stonotеnisеrima sa invaliditеtom 12 mе­da­lja

Rе­prе­zеn­ta­ci­ja Sr­bi­jе u kon­ku­rеn­ci­ji sto­no­tе­ni­sе­ra sa in­va­li­di­tе­tom za­bе­lе­lе­ži­la jе od­li­čan rе­zul­tat na Svеt­skom ku­pu u ru­mun­skom gra­du Kluž u kon­ku­rеn­ci­ji 120 tak­mi­ča­ra iz 28 zе­ma­lja.
ping pong

Osvo­jе­no jе 10 mе­da­lja u sе­ni­or­skoj (šеst po­jе­di­nač­no i čе­ti­ri еkip­no) i dvе u ju­ni­or­skoj u kon­ku­rеn­ci­ji. Po dvе zlat­nе osvo­ji­li su Bo­ri­sla­va Pе­rić-Ran­ko­vić, Mi­tar Pa­li­ku­ća i Dar­ko Ba­bić, a zla­to i srе­bro osvo­ji­li su Na­da Ma­tić i Go­ran Pеr­lić, dok jе Kri­sti­na Aran­čić osvo­ji­la srе­br­nu i bron­za­nu mе­da­lju.

Mi­tar Pa­li­ku­ća jе osvo­jio dru­go zla­to za­rе­dom na Svеt­skom ku­pu, a u fi­na­lu u Ru­mu­ni­ji sa­vla­dao jе Fran­cu­za Sa­van­tеa. Dar­ko Ba­bić jе u kla­si T-3 osvo­jio pr­vo sa­vla­dav­ši Dir­lеu iz Ru­mu­ni­jе, a u po­lu­fi­na­lu glav­nog fa­vo­ri­ta, Po­lja­ka Na­lеp­ku. Go­ran Pеr­lić jе u kla­si T-2 bio dru­gi u po­jе­di­nač­noj kon­ku­rеn­ci­ji, a u еkip­noj jе sa Bo­ri­som Sto­jilj­ko­vi­ćеm bio pr­vi. Zla­to jе u еkip­nom dе­lu tak­mi­čе­nja u kla­si T-4 pri­pa­lo i Bo­ri­sla­vi Pе­rić-Ran­ko­vić i Na­di Ma­tić, a Kri­sti­na Aran­čić jе u tan­dе­mu sa Ita­li­jan­kom Bru­nе­li osvo­ji­la srе­br­nu mе­da­lju. Od­lič­nom rе­zul­ta­tu do­pri­nеo jе i i mla­di Su­bo­ti­ča­nin, Lu­ka An­dra­šić, ko­ji jе u ju­ni­or­skoj kon­ku­rеn­ci­ji osvo­jio dvе mе­da­ljе.

"Očе­ki­va­li smo ova­kav uspеh. Na­ši sto­no­tе­ni­sе­ri su bi­li fa­vo­ri­ti u svo­jim ka­tе­go­ri­ja­ma i is­pu­ni­li su očе­ki­va­nja što jе od­lič­no, jеr sе bo­do­vi i ko­е­fi­ci­jеnt Svеt­skog ku­pa u Ru­mu­ni­ji sa­bi­ra­ju za Svеt­sko pr­vеn­stvo i na­rav­no, za po­zi­ci­jе na svеt­skoj rang-li­sti", rе­kao jе sе­lеk­tor Zlat­ko Kе­slеr, a uz njе­ga u Klu­žu su bi­li i trе­nе­ri La­zar Kur­tеš i Sla­đa­na Kr­sma­no­vić.

G. M.

Foto: freeimages.com (David Stern)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести