PRŽENICE BEZ KAPI ULJA: Sočne iznutra i hrskave spolja, OVO je RECEPT
          17.05.2024.
          10:35
                      10:54
                  
                  
                          
                
          Komentari (0)
        
      Lako ih je spremiti, teško im je odoleti.
Prženice su idealne za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.
Međutim, iako veoma ukusne, one imaju jednu manu – upijaju mnogo ulja tokom prženja.
Ipak, i za ovo postoji rešenje – priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.
Sastojci:
- 10 parčića starog hleba
 - 3 jaja
 - 1 dl mleka
 - prstohvat soli
 - prstohvat šećera
 
Priprema:
Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljene prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.
Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Krstarica