Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SLADOLED S KEKSOM KOJI ĆE SVI TRAŽITI! Napravite ga večeras, a sutra će svi biti oduševljeni

06.06.2025. 18:21 18:30
Piše:
Izvor:
stil.kurir.rs
keks
Foto: freepik, ilustracija

Najbolje je da ga pre služenja napravite dan ranije.

Sastojci:

* 5 jaja

* 5 kašika šećera

* 1 kesica vanilin šećera

* 500 ml slatke pavlake

* 50 mlevenog keksa (pti ber, plazma...)

Priprema:

1. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte kašiku po kašiku šećera, vanilin šećer, pa jedno po jedno žumance. Dobro umutite.

2. Keks izmrvite (nemojte ga sasvim usitniti jer su upravo komadići keksa ono najzanimljivije u ovom sladoledu) i dodajte ga u smesu. Zatim, mešajući kašikom, dobijenu masu pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom u kompaktnu masu.

3. Dobijeni sladoled sipajte u plastičnu posudu i stavite da odstoji u zamrzivaču bar 12 sati pre služenja.

Izvor:
stil.kurir.rs
Piše:
Pošaljite komentar