Двојезични радио се гаси

ТЕМЕРИН: Усвајањем и почетком примене медијских закона 2014/15 године Радио Темерин добио је могућност приватизације, а за случај да нема заинтересованих купаца,

 акције су требале да се бесплатно поделе међу радницима, уколико они то желе. Руководство и запослени, али и локална самоуправа нису правовремено реаговали, те је прилика пропуштена.

Од октобра прошле године, Радио Темерин емитовао је програм и даље у власништву Општине Темерин, иако је закон предвиђао да медији до тада буду приватизовани или угашени. Истек дозволе за емитовање довео је до тога да локални медиј престаје са радом 1. децембра.Општина је основала Радио Темерин 1971. године и у прво време емитовано је по неколико часова програма на српском и мађарском језику, а тек након десет година обезбеђена је професионална студијска опрема и адекватан простор за запослене, неколико новинара и техничара. Ову инвестицију омогућила је сарадња са Радио Новим Садом и Заједницом радио-дифузних организација Србије.

У години обележавања две деценије постојања, подигнут је нов антенски торањ, висине педесет метара у дворишту Дома културе, који је омогућио квалитетан сигнал и програм. Због великог интересвања за директне радио преносе спортских догађаја, дошло је до промена у програмској шеми, те се програм на мађарском језику емитовао у преподневним часовима, а на српском у поподневним и вечерњим. Одлуком Скупштине општине Темерин пре тачно десет година формиран је Културно-информативни центар „Лукијан Мушицки“ у чији састав је ушао и Радио Темерин.

М. Сћ

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести