У Железари раде обе високе пећи, ускоро пријем нових радника

У смедеревској железари Хестил Србија раде обе високе пећи и због веће производње треба да се запосли још неколико стотина радника у
zelezara_smederevo Foto: Youtube/printscreen
Foto: Youtube Printscreen

производним погонима, рекли су данас представници синдиката железаре додајући да ће већ почетком јануара бити расписани први конкурси.
"Неопходно је још пар стотина радника и очекујемо већ почетком јануара године да буду расписани конкурси за пријем у производне погоне. Фале завраривачи, возачи дизалица, оператори, електричари...", рекао је  председник АСНС у Хестил Србији Саша Чолић.

Он је гостујући на РТС рекао да су радници спремни за повећање производње у нарендом периоду.
Чолић је нагласио да је нови послодавац кинески Хестил донео знање и новац, као и нову рационализацију и оптимизацију производње и мање трошкове.
Он очекује нове набавке и да ће производња бити око 1,6 милиона тона у наредној години.

Председник Самосталног синдиката у Хестил Србији Синиша Прелић је рекао да су радници после неколико тешких година са нови послодавцем Хестилом задовољни и да могу да раде како најбоље знају.
"Можемо да оставримо резултате који су планиране. Радници су  релаксирани и ту нема никаквих проблема. Радницима је фалио прави послодавац", рекао је Прелић истичући да ће са њим добити једну од најсавренијих организација рада.

Он је потврдио да су зараде радницима повећане у октобру и да су сада задовољвајуће, пошто су више него у сличним компанијама у окружењу.
"Верујемо да ће са профитом у железари бити и већа зарада", навео је Прелић.
Он је рекао да ће производња у железари у наредном периоду бити  аутоматиозвано и да ће железара добити нове погоне, а можда и линију која ће правити готове производе.

"Кинези су добри и коректни и имају фер однос према радницима, који су такође према њима кокретни. За пар година ова фабрка ће бити пример у региону. Одужићемо се свим грађанима Србије који су нас трпели све ове године и Влади и премијеру Александру Вучићу", навео је Прелић.
Он је додао да Кинези брзо уче српски, као и се и наши радници труде колико могу да науче кинески.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести