Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KONOBARI OTKRILI RUŽNE TAJNE ŠVEDSKOG STOLA Od ostataka sendviča prave krutone, EVO ŠTA RADE SA SUPOM

05.03.2024. 10:08 10:52
Piše:
Foto: Pixabay, ilustracija

Svaka kuhinja krije mnogo tajni, a sada su neki radnici estorana otkrili kakve sve tajne, i to one ružne, krije švedski sto.

Iako zbog toga ne bi trebalo da prestanemo da prilazimo ovom stolu, malo opreza ne može da naškodi.

Evo o kojim su trikovima „štednje“ pisali anonimni konobari na društvenoj mreži Redit.

1. Od jednog obroka možete napraviti drugi

- „Obično se dobar deo hrane prenameni, na primer, riblje jelo u ponedeljak može postati i riblja pita ili riblja čorba u utorak. Neki restorani će izbaciti hranu tek onda kada se ne može prenameniti“, kaže korisnik Teri Lo.

„Moj prijatelj koji je radio na švedskom stolu, rekao mi je da su od napola pojedenih komadića hleba koje su ljudi ostavljali na tanjirima pravili krutone za salate“, kaže korisnik pod nikom filthy_lucre.

2. Neki ljudi isprobavaju hranu iz posuda

- „Jednom sam otišao na švedski sto koji je posluživao specijalitet za ručak, a uključivao je raznoliku ponudu supa i salata. Taman sam dobio tanjir i krenuo da stavljam salatu, kad sam ugledao stariju ženu kako pijucka supu pravo iz glavnih šerpi. Isprobala je sve supe, a one koje joj se nisu svidele je vratila nazad u šerpe i odšetala kao da je to nešto normalno2, kaže Ejmi Aristan.

3. Na tanjirima može biti još nešto, ne samo hrana

- „Ne mogu vam reći koliko su puta nađene dlake u testenini, a ako bi se kupac požalio na to, odneli bismo testeninu u kuhinju, sklonili dlaku, pričekali oko 5 minuta, a zatim je vratili natrag“, opisao je svoje iskustvo jedan konobar.

4. Hrana i posuđe ponekad završe na podu

- „Tip s kojim sam radila je uzeo smrznutu šunku, bacio je na pod i upotrebio kao stepenicu dok je ležala na podu u prljavoj vodi od suđa. Ista se posluživala kasnije te večeri“, opisao je ovu grozotu Angryt0ast666.

5. Ono što piše u opisu nije uvek istina

- „U restoranu smo na doručku često posluživali kobasice, a ljudi su godinama ispitivali da li su od svinjetine ili govedine. Gledajući unatrag, znam da je to ljude zanimalo zbog kulturnih uverenja ili ograničenja u ishrani. Bila sam neupućena (i mlada) kuvarica koja je slušala kuvare kako se žale na glupe pomodne ljude, pa sam gostima rekla ono što su želeli da čuju – zaključuje tužna kuvarica s nikom terrerific.

Piše:
Pošaljite komentar
KONTEJNERI KAO ŠVEDSKI STO ZA PACOVE Ugašeno “žarište” kod Spensa! „Ciklonizacija“ krenula u JESENJI OBRAČUN s glodarima

KONTEJNERI KAO ŠVEDSKI STO ZA PACOVE Ugašeno “žarište” kod Spensa! „Ciklonizacija“ krenula u JESENJI OBRAČUN s glodarima

13.10.2023. 11:38 11:41