КОНОБАРИ ОТКРИЛИ РУЖНЕ ТАЈНЕ ШВЕДСКОГ СТОЛА Oд остатака сендвича праве крутоне, ЕВО ШТА РАДЕ СА СУПОМ

Свака кухиња крије много тајни, а сада су неки радници есторана открили какве све тајне, и то оне ружне, крије шведски сто.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Иако због тога не би требало да престанемо да прилазимо овом столу, мало опреза не може да нашкоди.

Ево о којим су триковима „штедње“ писали анонимни конобари на друштвеној мрежи Редит.

Фото: Pixabay, ilustracija

1. Од једног оброка можете направити други

- „Обично се добар део хране пренамени, на пример, рибље јело у понедељак може постати и рибља пита или рибља чорба у уторак. Неки ресторани ће избацити храну тек онда када се не може пренаменити“, каже корисник Тери Ло.

„Мој пријатељ који је радио на шведском столу, рекао ми је да су од напола поједених комадића хлеба које су људи остављали на тањирима правили крутоне за салате“, каже корисник под ником filthy_lucre.

Фото: Pixabay, ilustracija

2. Неки људи испробавају храну из посуда

- „Једном сам отишао на шведски сто који је послуживао специјалитет за ручак, а укључивао је разнолику понуду супа и салата. Таман сам добио тањир и кренуо да стављам салату, кад сам угледао старију жену како пијуцка супу право из главних шерпи. Испробала је све супе, а оне које јој се нису свиделе је вратила назад у шерпе и одшетала као да је то нешто нормално2, каже Ејми Аристан.

3. На тањирима може бити још нешто, не само храна

- „Не могу вам рећи колико су пута нађене длаке у тестенини, а ако би се купац пожалио на то, однели бисмо тестенину у кухињу, склонили длаку, причекали око 5 минута, а затим је вратили натраг“, описао је своје искуство један конобар.

4. Храна и посуђе понекад заврше на поду

- „Тип с којим сам радила је узео смрзнуту шунку, бацио је на под и употребио као степеницу док је лежала на поду у прљавој води од суђа. Иста се послуживала касније те вечери“, описао је ову грозоту Angryt0ast666.

Фото: Pixabay, ilustracija

5. Оно што пише у опису није увек истина

- „У ресторану смо на доручку често послуживали кобасице, а људи су годинама испитивали да ли су од свињетине или говедине. Гледајући унатраг, знам да је то људе занимало због културних уверења или ограничења у исхрани. Била сам неупућена (и млада) куварица која је слушала куваре како се жале на глупе помодне људе, па сам гостима рекла оно што су желели да чују – закључује тужна куварица с ником terrerific.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести