Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dva ukusa - bez muke i kuvanja!

NE KUPUJTE VIŠE SLADOLED! Ovaj domaći se pravi za 10 minuta, UKUS kao iz najbolje poslastičarnice (VIDEO)

07.05.2025. 19:00 19:15
Piše:
Izvor:
Dnevnik
сладолед
Foto: youtube prinstcrin

Topli vreme je pred nama, a ovaj domaći sladoled biće vaš najbolji saveznik za rashlađivanje!

Napravićete ga je brže nego što mislite, a ukusom daleko nadmašuje onaj kupovni. Sve što vam treba je nekoliko osnovnih sastojaka i malo strpljenja da se ohladi.

Potrebno:

500 ml slatke pavlake

1 vanilin šećer

1–2 kašike kakao praha (po ukusu)

Malo mleka (po potrebi za mešanje kakaa)

Priprema:

Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst šlag.

Smesu podelite na dva jednaka dela.

U jedan deo dodajte kakao prah i nekoliko kapi mleka. Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu čokoladnu smesu.

U činijice ili kalupe sipajte naizmenično kašiku bele i kašiku čokoladne smese.

Na kraju, završite sa malo čokoladne smese koju lagano prošarajte čačkalicom ili drvenim štapićem radi lepšeg izgleda.

Zamrznite preko noći ili najmanje nekoliko sati držite u zamrzivaču. 

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar