Два укуса - без муке и кувања!
НЕ КУПУЈТЕ ВИШЕ СЛАДОЛЕД! Овај домаћи се прави за 10 минута, УКУС као из најбоље посластичарнице (ВИДЕО)
Топли време је пред нама, а овај домаћи сладолед биће ваш најбољи савезник за расхлађивање!
Направићете га је брже него што мислите, а укусом далеко надмашује онај куповни. Све што вам треба је неколико основних састојака и мало стрпљења да се охлади.
Потребно:
500 мл слатке павлаке
1 ванилин шећер
1–2 кашике какао праха (по укусу)
Мало млека (по потреби за мешање какаа)
Припрема:
Умутите слатку павлаку са ванилин шећером док не добијете чврст шлаг.
Смесу поделите на два једнака дела.
У један део додајте какао прах и неколико капи млека. Добро измешајте док не добијете уједначену чоколадну смесу.
У чинијице или калупе сипајте наизменично кашику беле и кашику чоколадне смесе.
На крају, завршите са мало чоколадне смесе коју лагано прошарајте чачкалицом или дрвеним штапићем ради лепшег изгледа.
Замрзните преко ноћи или најмање неколико сати држите у замрзивачу.