Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOLAČ SA JAGODAMA GOTOV ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA Tart sa prolećnim voćem neće odbiti niko, savršen i za početnike u kuhinji

12.05.2025. 10:30 10:35
Piše:
Izvor:
Žena Blic
jagode
Foto: Pexels, ilustracija

Proleće je sezona jagoda, a svi znamo da su jagode najpoželjnije voće u mnogim poslasticama. I to sa razlogom.

Zato vam donosimo jedan baš super recept za tart sa jagodama. Lako se sprema, a ukus je neodoljiv.

Recept za tart sa jagodama

ZA PATIŠPANJ: 7 žumanca, šećer 7 kašika, vanilin šećer 1 kesica, brašno 7 kašika, prašak za pecivo 1 kesica, sok od pomorandže po potrebi

ZA FIL: jagode 1 kg, voda 400 ml, šećer 13 kašika, puding od vanile 2 kesice, vanilin šećer 3 kesice, belanca 7, šećer 7 kašika

Priprema

Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom, pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.

Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin-šećerom. Kad provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne. Belanca umutite sa šećerom i sastavite s vrućim pudingom. Na ohlađenu koru sipajte malo fila, zatim u njega zaronite prepolovljene jagode i premažite ostatkom fila.

Izvor:
Žena Blic
Piše:
Pošaljite komentar