KOLAČ SA JAGODAMA GOTOV ZA SAMO NEKOLIKO MINUTA Tart sa prolećnim voćem neće odbiti niko, savršen i za početnike u kuhinji
Proleće je sezona jagoda, a svi znamo da su jagode najpoželjnije voće u mnogim poslasticama. I to sa razlogom.
Zato vam donosimo jedan baš super recept za tart sa jagodama. Lako se sprema, a ukus je neodoljiv.
Recept za tart sa jagodama
ZA PATIŠPANJ: 7 žumanca, šećer 7 kašika, vanilin šećer 1 kesica, brašno 7 kašika, prašak za pecivo 1 kesica, sok od pomorandže po potrebi
ZA FIL: jagode 1 kg, voda 400 ml, šećer 13 kašika, puding od vanile 2 kesice, vanilin šećer 3 kesice, belanca 7, šećer 7 kašika
Priprema
Za patišpanj umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom, pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo. Preručite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Vruć patišpanj poprskajte sokom od pomorandže i ohladite.
Za fil stavite vodu da se kuva sa šećerom i vanilin-šećerom. Kad provri, dodajte razmućeni puding i kuvajte dok se ne zgusne. Belanca umutite sa šećerom i sastavite s vrućim pudingom. Na ohlađenu koru sipajte malo fila, zatim u njega zaronite prepolovljene jagode i premažite ostatkom fila.