light rain
14°C
12.05.2025.
Нови Сад
eur
117.2248
usd
104.3947
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОЛАЧ СА ЈАГОДАМА ГОТОВ ЗА САМО НЕКОЛИКО МИНУТА Тарт са пролећним воћем неће одбити нико, савршен и за почетнике у кухињи

12.05.2025. 10:30 10:35
Пише:
Извор:
Жена Блиц
jagode
Фото: Pexels, ilustracija

Пролеће је сезона јагода, а сви знамо да су јагоде најпожељније воће у многим посластицама. И то са разлогом.

Зато вам доносимо један баш супер рецепт за тарт са јагодама. Лако се спрема, а укус је неодољив.

Рецепт за тарт са јагодама

ЗА ПАТИШПАЊ: 7 жуманца, шећер 7 кашика, ванилин шећер 1 кесица, брашно 7 кашика, прашак за пециво 1 кесица, сок од поморанџе по потреби

ЗА ФИЛ: јагоде 1 кг, вода 400 мл, шећер 13 кашика, пудинг од ваниле 2 кесице, ванилин шећер 3 кесице, беланца 7, шећер 7 кашика

Припрема

За патишпањ умутите жуманца са шећером и ванилин-шећером, па додајте брашно измешано с прашком за пециво. Преручите у подмазан и брашном посут округли калуп и пеците 15 минута на 200 степени. Врућ патишпањ попрскајте соком од поморанџе и охладите.

За фил ставите воду да се кува са шећером и ванилин-шећером. Кад проври, додајте размућени пудинг и кувајте док се не згусне. Беланца умутите са шећером и саставите с врућим пудингом. На охлађену кору сипајте мало фила, затим у њега зароните преполовљене јагоде и премажите остатком фила.

Извор:
Жена Блиц
Пише:
Пошаљите коментар