КОЛАЧ СА ЈАГОДАМА ГОТОВ ЗА САМО НЕКОЛИКО МИНУТА Тарт са пролећним воћем неће одбити нико, савршен и за почетнике у кухињи
Пролеће је сезона јагода, а сви знамо да су јагоде најпожељније воће у многим посластицама. И то са разлогом.
Зато вам доносимо један баш супер рецепт за тарт са јагодама. Лако се спрема, а укус је неодољив.
Рецепт за тарт са јагодама
ЗА ПАТИШПАЊ: 7 жуманца, шећер 7 кашика, ванилин шећер 1 кесица, брашно 7 кашика, прашак за пециво 1 кесица, сок од поморанџе по потреби
ЗА ФИЛ: јагоде 1 кг, вода 400 мл, шећер 13 кашика, пудинг од ваниле 2 кесице, ванилин шећер 3 кесице, беланца 7, шећер 7 кашика
Припрема
За патишпањ умутите жуманца са шећером и ванилин-шећером, па додајте брашно измешано с прашком за пециво. Преручите у подмазан и брашном посут округли калуп и пеците 15 минута на 200 степени. Врућ патишпањ попрскајте соком од поморанџе и охладите.
За фил ставите воду да се кува са шећером и ванилин-шећером. Кад проври, додајте размућени пудинг и кувајте док се не згусне. Беланца умутите са шећером и саставите с врућим пудингом. На охлађену кору сипајте мало фила, затим у њега зароните преполовљене јагоде и премажите остатком фила.