Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DESERT KOJI SE NE ZABORAVLJA Kesten torta gotova za 15 minuta, a ukus kao u najboljoj poslastičarnici!

19.05.2025. 16:11 16:19
Piše:
Izvor:
Trpeza.alo
desert
Foto: freepik, ilustracija

Kremasta poslastica osvojiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:

           300 g mlevenog keksa

           120 g margarina

           100 g čokolade

           50 g prah šećera

           50 g seckanih oraha

           rum

           krema

           200 g margrina

           250 g kesten pirea

           50 g prah šećera

           3 dcl slatke pavlake

           rum 

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite margarin, keks, otopljenu čokoladu, seckane orahe i rum. Utisnite u kalup kao podlogu. Umutite margarin penasto sa prah šećerom, pa dodajte kesten pire i umućenu slatku pavlaku, kao i malo ruma. Preko podloge nanesite krem, pa umućenu slatku pavlaku.

Izvor:
Trpeza.alo
Piše:
Pošaljite komentar