Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE NAJOMILJENIJE JELO DRAGANE MIRKOVIĆ Ništa bolje od čorbastog pasulja!

27.05.2025. 17:25 17:37
Piše:
Izvor:
Srbija Danas
dm
Foto: screenshot/Pink

Poznata pevačica nikada nije bila veliki fan moderne kuhinje, već tradicionalne srpske recepture.

Folk diva Dragana Mirković, uprkos vrtoglavoj slavi koju je stekla još pre decenijama, nikada nije zaboravila ko je i odakle je potekla. I danas, kad njen status na estradi ne jenjava, ostala je čvrsto sa obe noge na zemlji – srdačna i puna poštovanja prema svima oko sebe. 

Upravo zbog te skromnosti i topline, Dragana je i dalje jedna od najvoljenijih pevačica na ovim prostorima, a ljubav publike prati je kroz sve faze karijere. Ne vole je samo fanovi, već i svi oni koji su makar na trenutak imali priliku da s njom sarađuju.

Jedna od tih osoba je i žena koja je jedno vreme radila kao kućna pomoćnica u domu Dragane Mirković – čistila, kuvala, brinula da sve u domu funkcioniše kako treba. U razgovoru za časopis Svet, ta žena se sa posebnim poštovanjem prisećala dana provedenih u pevačicinom domu. Ono što ju je najviše fasciniralo nije bilo bogatstvo, luksuz ni poznanstva, već Draganin karakter. 

– Ne znam da li znate ali Gagino omiljeno jelo je pasulj, uvek ga je sa oduševljenjem jela. Inače nije neki ljubitelj stranih kuhinja, najviše uživa u srpskoj hrani – rekla je ona, pa dodala.

– Nikad nije posebno volela modernu hranu, znam da smo se svi smejali kad kaže: „Od raznih mućkalica i morskih plodova ne mogu da se najedem kao čovek!“ Bila je dobra gazdarica, ali i još bolji domaćin. Sećam se da sam jednom spremala devet različitih vrsta jela, jer je želela da ugodi svim prijateljima – otkrila je žena koja je radila za Gagu.

пасуљ
Foto: pixabay.com, ilustracija

Sastojci:

– pola kilograma pasulja

– pola kilograma dimljenih rebara

– 2 glavice crvenog luka

– 3 čena belog luka

– 1 crvena roga paprika

– začini

Pasulj oprati i ostaviti da u vodi odstoji preko noći. Rebra oprati, a potom ih zajedno sa pasuljem staviti u vodu da ključa pet minuta. Vodu procediti pa isti postupak ponoviti još jednom. Potom u pasulj i kosti dodati iseckan crveni luk i ostaviti da se kuva sat i po vremena.

Zatim u to dodati iseckan beli luk, papriku i šargarepu. Posle pola sata začiniti solju, mešavinom začina i biberom. Dodati zapršku koja se pravi tako što se kašika brašna i kašičica crvene paprike kratko proprže na ulju i u njih se doda šoljica hladne vode. Kada zaprška proključa dodaje se u pasulj koji se kuva još pet minuta.

Izvor:
Srbija Danas
Piše:
Pošaljite komentar
(FOTO; VIDEO) NOVA KUĆA ZA PORODICU SA PETORO DECE! Dragana Mirković USREĆILA pet devojčica toplim domom u selu Goševo

Hladna planina, a osmesi topli

голија

(FOTO; VIDEO) NOVA KUĆA ZA PORODICU SA PETORO DECE! Dragana Mirković USREĆILA pet devojčica toplim domom u selu Goševo

15.11.2024. 15:27 15:40